x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bianca Andreescu trece de Petra Kvitova la Guadalajara

Bianca Andreescu trece de Petra Kvitova la Guadalajara

19 Oct 2022   •   10:30
Bianca Andreescu trece de Petra Kvitova la Guadalajara

Bianca Andreescu a revenit de la un set în minus și a trecut de Petra Kvitova într-o luptă între campioane de Grand Slam. Tot marți, campioana în exercițiu de la Wimbledon, Elena Rybakina, a ajuns la 2-0 în fața Karolinei Pliskova.

Disputa între cele două campioane de Mare Șlem a fost adjudecată marți noaptea de Bianca Andreescu, la Guadalajara Open, canadianca eliminând-o pe Petra Kvitova din Cehia, cap de serie numărul 16, cu 3-6, 6-2, 6-0.

În prima lor întâlnire, Andreescu, campioana US Open 2019, a avut nevoie de 2 ore și 11 minute pentru a trece de Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, în confruntarea din turul al doilea, devenind prima jucătoare care a ajuns în această săptămână în optimi de finală.

„Primul set a cam trecut pe lângă mine", a spus Andreescu, după victoria sa. "Lovea foarte tare, iar serviciul ei a fost foarte eficient și am simțit că emoțiile mele au pus stăpânire pe mine, de asemenea, spre finalul primului set. Dar mi-am revenit.

„Am vrut doar să o fac să joace cât mai mult, să îmi folosesc serviciul în avantajul meu și să pun presiune pe returul ei, și cred că am făcut asta foarte bine. Am vrut doar să lupt, să concurez foarte bine."

Cu această victorie, Andreescu a eliminat-o pe Kvitova din cursa pentru WTA Finals. Kvitova, campioana WTA Finals din 2011, trebuia să ajungă în finala din această săptămână pentru a avea o șansă de a se califica pentru a opta participare la WTA Finals din carieră.

Kvitova a câștigat un game epuizant de 13 minute pentru a se desprinde la 3-1 în primul set, dar a cedat imediat break-ul înapoi cu două duble greșeli consecutive. În game-ul următor, a fost rândul lui Andreescu să fie învinsă, după o dublă greșeală, iar Kvitova a preluat de aici conducerea și și-a adjudecat primul set.

Cu toate acestea, după setul inaugural, Andreescu a dominat la retur. În setul al doilea, canadianca a găsit un forehand puternic pentru a forța o eroare la a treia minge de set. Andreescu a fost de neoprit și în setul al treilea, iar un forehand al Kvitovei a găsit fileul la a cincea minge de meci pentru a încheia conturile.

În total, Kvitova nu și-a câștigat niciodată serviciul în ultimele două seturi, în care Andreescu a făcut break de șapte ori la rând. Andreescu a câștigat 8 din 20 de mingi de break în acest meci, în timp ce Kvitova doar 4 din 12, cu opt duble greșeli.

Tot marți, campioana în exercițiu de la Wimbledon, Elena Rybakina, a învins-o pe Karolina Pliskova, fostul număr 1 mondial, cu 7-6(5), 6-2, într-un meci de 76 de minute în primul tur. Rybakina a câștigat acum ambele întâlniri cu Pliskova în două seturi.


Într-o confruntare între două dintre cele mai bune servicii din circuit - împreună au reușit peste 600 de ași în acest sezon - Rybakina a revenit de la 5-3 în primul set pentru a o învinge pe cehoaica Pliskova. Rybakina a terminat meciul cu nouă ași, în timp ce Pliskova a avut patru.

Cu această victorie, Rybakina își pregătește un meci interesant în turul al doilea împotriva americancei Jessica Pegula, cap de serie nr. 3. Pegula a câștigat singura lor întâlnire anterioară, cu 6-3, 6-4, la Miami, la începutul acestui an.

Rybakina are încă o șansă de a se califica în finala WTA, dar trebuie să câștige titlul pentru a izbuti această performanță.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bianca andreescu