x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bilici a cîştigat duelul cu Low

Bilici a cîştigat duelul cu Low

de Florin Gongu    |    14 Iun 2008   •   00:00
Bilici a cîştigat duelul cu Low

GRUPA B ● Croaţia – Germania 2-1
Selecţionerul Slaven Bilici compară echipa de azi a Croaţiei cu cea care, în 1998, cucerea bronzul la Cupa Mondială. Formaţia sa este în sferturi, iar Germania aşteaptă meciul cu Austria.



GRUPA B ● Croaţia – Germania 2-1
Selecţionerul Slaven Bilici compară echipa de azi a Croaţiei cu cea care, în 1998, cucerea bronzul la Cupa Mondială. Formaţia sa este în sferturi, iar Germania aşteaptă meciul cu Austria.

Determinare, presiune pe adversar şi o circulaţie permanentă a balonului, acestea sînt armele cu care Bilici a cîştigat duelul tactic cu Joachim Low. "Ştiam unde sînt periculoşi. Însă noi am fost periculoşi tot timpul, chiar şi la 1-0 şi la 2-0. Cînd atacau ei, apărarea noastră rămînea puternică. Şi cînd aceasta ceda, era portarul Pletikosa. Modrici este cel mai bun jucător din Europa şi nu încetez să-i spun asta. Dar nu este singurul. Avem jucători de talie mondială pe toate posturile", şi-a lăudat echipa cel mai tînăr tehnician de la EURO. O comparaţie cu generaţia 1998, din care şi el a făcut parte, nu poate fi evitată, Bilici fiind de părere că ambele echipe sînt la fel de bune: "Există asemănări. În primul rînd sîntem croaţi. Chiar dacă nu sîntem singura echipă animată de patriotism, avem o legătură puternică şi specială cu suporterii. Era adevărat în 1998 şi acum este la fel. Mulţi spun că echipa de atunci, cu Asanovici şi Boban, a fost cea mai tehnică din fotbalul croat. Însă noi îi avem pe Modrici şi Srna".

RECUNOAŞTERE. Înfrîngerea nu le-a căzut deloc bine germanilor, care însă promit că vor juca altfel meciul din ultima etapă, cu Austria, care poate decide a doua calificată din grupa B. "Toţi jucătorii au evoluat sub posibilităţile lor. Croaţii au pus la punct un dispozitiv tactic eficient. În repriza a doua am jucat în terenul lor, dar fără să îi punem cu adevărat în pericol", a recunoscut antrenorul Joachim Low.

Şapte răniţi la Split

Victoria obţinută în faţa Germaniei a fost sărbătorită în întreaga Croaţie, unde zeci de mii de oameni au ieşit în stradă. La Zagreb, 5.000 de fani îmbrăcaţi în alb şi roşu au urmărit meciul pe un ecran uriaş, finalul jocului fiind salutat cu urale şi cîntece patriotice. La Split, bucuria se putea transforma însă într-o tragedie, cînd clienţii unui bar au fost atacaţi de un grup de necunoscuţi. Unul dintre agresori a tras mai multe focuri de armă, trei oameni ajungînd la spital cu răni împuşcate, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol. Alte patru persoane au suferit răni uşoare.  

×
Subiecte în articol: sport