x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bonetele frigiane vor fi mascotele Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

Bonetele frigiane vor fi mascotele Jocurilor Olimpice de la Paris 2024

14 Noi 2022   •   18:33
Bonetele frigiane vor fi mascotele Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
Sursa foto: Paris2024.org

Bonetele frigiane vor fi mascotele Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, organizatorii încercând să celebreze cu ajutorul acestora spiritul revoluției franceze. Aceștia au dezvăluit luni identitatea celor două mascote, care vor reprezenta cele două evenimente.

"Phryges (așa cum au fost denumite n.r.) urmăresc să arate că sportul poate schimba totul și că merită să aibă un loc important în societatea noastră", a declarat luni directorul de brand al Paris 2024, Julie Matikhine.

Bonetele frigiane au fost preferate în detrimentul animalelor, care au fost de cele mai multe ori prima alegere la alte olimpiade - cum ar fi panda "Bing Dwen Dwen" de la Jocurile de iarnă din 2022 de la Beijing din acest an.

„Eram aproape gata să nu facem o mascotă dacă nu găseam un motiv real pentru a face acest lucru și un mesaj real de transmis", a declarat Matikhine.

„Mascota trebuie să întruchipeze spiritul francez, ceea ce este ceva foarte fin de înțeles. Este un ideal, un fel de convingere care poartă valorile țării noastre și care s-a construit de-a lungul timpului, de-a lungul istoriei."

Bonetele frigiane roșii sunt disponibile în două versiuni, cea olimpică și cea paralimpică, cu picior metalic.

Jocurile Olimpice vor avea loc între 26 iulie și 11 august 2024, iar cele paralimpice între 28 august și 8 septembrie.

Boneta frigiană a devenit cu timpul un simbol universal. În antichitate, era un obiect simbolic purtat de sclavii eliberați. În perioada Revoluției Franceze, boenta a fost purtată de cetățeni ca un semn al dorinței pentru o viață liberă. Ea poate fi întâlnită acum pe diverse steme, civile sau militare, din întreaga lume, ca de exemplu, pe stema Argentinei sau a Nicaraguei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×