x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Box - Obreja, iar presedinte

Box - Obreja, iar presedinte

de Dragos Stoica    |    29 Ian 2007   •   00:00
Box  -  Obreja, iar presedinte

Haos incheiat in sportul cu manusi. Fostul pugilist va ocupa cea mai inalta functie din boxul romanesc, dupa ce la Adunarea Generala de ieri s-a impus aproape cu unanimitate.

Scandalul din boxul romanesc pare sa fi luat sfarsit, dupa ce ieri Adunarea Generala extraordinara a FRB l-a ales pe Rudel Obreja in functia de presedinte al FRB.

ZDROBITOR. Practic, Obreja nu a avut adversar, primind nu mai putin de 108 voturi, din cele 110 validate (116 participanti la vot), in timp ce singurul sau contracandidat, Nicolae Ghita, a primit doua voturi, iar sase voturi au fost anulate. Pentru functia de presedintele isi depusesera candidaturile Ion Pop, Francisc Vastag si Viorel Zamfir, dar acestia nu au fost prezenti la Adunarea Generala si astfel, conform statutului, nu au putut fi votati. Federatia Romana de Box nu avea presedinte, deoarece, dupa alegerile din noiembrie 2004, cand Rudel Obreja a devenit presedintele FRB, un grup de contestatari, in frunte cu fostul vicepresedinte al federatiei, Viorel Zamfir, a sustinut ca noul presedinte nu avea de fapt dreptul sa candideze. Contestatia se baza pe o prevedere din statut potrivit careia orice membru al Biroului Federal care a demisionat nu mai are dreptul niciodata sa candideze. Rudel Obreja, dar si Francisc Vastag, Adrian Fetecau si Bogdan Stoicescu au demisionat in 2002, in urma unui conflict cu presedintele din acea perioada, Iosif Armas, candidand apoi in 2004, cand au si obtinut functii in federatie. Ulterior, in martie 2006, Adunarea Generala a eliminat din statut acel paragraf, dar, cu toate acestea, contestatarii au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva, prin care alegerile din 2004 au fost anulate. Pentru rezolvarea crizei s-a decis organizarea de noi alegeri, care s-au consumat ieri.

×
Subiecte în articol: sport