x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BULGARIA - OLANDA 1-1 / Bulgaria a facut fata

BULGARIA - OLANDA 1-1 / Bulgaria a facut fata

de Dragos Stoica    |    09 Oct 2006   •   00:00
BULGARIA  -  OLANDA 1-1 / Bulgaria a facut fata

Hristo Stoicikov pare sa se fi abonat la noroc. Daca in meciul de la Constanta a scos 2-2 contra Romaniei in ultimele 8 minute, acum a luat un punct cu Olanda, desi batavii au dominat autoritar si au avut anulat un gol valabil.

Asa cum se vedea inca din momentul tragerii la sorti a Grupei G, calificarea la CE din 2008 se joaca in trei. Avantajata temporar de rezultatul de egalitate de la Sofia, dintre Bulgaria si Olanda (1-1), nationala Romaniei s-a instalat pe prima pozitie a clasamentului, dar tricolorii vor sta miercuri, cand elevii lui Marco van Basten vor intalni Albania pe teren propriu, iar Bulgaria va evolua in Luxemburg. Bulgarii au reusit sa scoata un punct contra Olandei, desi dupa reusita lui Martin Petrov, din minutul 12, meciul a curs doar spre poarta lui Ivankov. Pana la final, olandezii au avut 14 suturi pe poarta si 11 cornere, insa tabela n-a aratat decat un egal, dupa ce Van Persie a inscris dintr-o lovitura de cap (’62). Acelasi jucator a mai marcat o data, golul fiind aiurea anulat pe motiv de fault.

AU SCAPAT SI DE ELIMINARE!
Bulgarii au mai fost avantajati si de o alta decizie importanta a arbitrului norvegian Tom Henning Ovrebo. Cu 20 de minute inainte de final, cel mai activ om al oaspetilor, Van Persie, a fost lovit in plina fata pe cand incerca sa ajunga la un balon de urmarire, dar "centralul" nu a acordat nici macar fault, desi fotbalistul lui Arsenal Londra a cazut la pamant, cu fata in sange. Totodata, o alta stratagema deloc fair-play la care au recurs bulgarii a fost micsorarea latimii spatiului de joc, cu cate doi metri pe fiecare latura. "N-am mai vazut asa ceva! Mi-am dat seama de cum am intrat pe gazon. Bulgarii au vrut sa ne dezechilibreze", a declarat dupa meci selectionerul Olandei, Marco van Basten.

VICTORIE PENTRU SLOVENIA
In cea de-a treia partida disputata sambata in cadrul Grupei G, Slovenia, mai vechea noastra cunostinta, a invins la Ljubljana cu 2-0 modesta reprezentativa a Luxemburgului, gratie celor doua goluri marcate in prima repriza de Novakovici (’30) si Koren (’44). Dupa pauza, meciul a fost anost, fara ocazii iesite din comun, ceea ce i-a nemultumit pe si asa putinii spectatori care au venit sambata sa vada pe viu reprezentativa lui Oblak. De altfel, si tonul folosit in presa slovena de ieri este unul extrem de moderat, facand trimitere la faptul ca selectionata Sloveniei nu are practic de jucat decat un rol decorativ in grupa cu Olanda, cu Romania si cu Bulgaria. Nici miercuri in Belarus nu se intrevede o soarta mai buna.

×
Subiecte în articol: sport bulgaria