x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Butoi cu pulbere în Bănie

Butoi cu pulbere în Bănie

25 Apr 2008   •   00:00

"U” CRAIOVA – STEAUA (Antena 1, ora 17:00)
Cel mai aşteptat meci al rundei se va disputa la Craiova, unde Universitatea va întîlni Steaua într-o partidă care a început să fie mediatizată încă de dinaintea disputării etapei trecute.



"U” CRAIOVA – STEAUA (Antena 1, ora 17:00)
Cel mai aşteptat meci al rundei se va disputa la Craiova, unde Universitatea va întîlni Steaua într-o partidă care a început să fie mediatizată încă de dinaintea disputării etapei trecute.


RĂZBOI. După ce patronul Adrian Mititelu a agitat spiritele spunînd că îi va cere antrenorului Nicolo Napoli să introducă echipa a doua în teren dacă oficialii lui CFR Cluj nu-şi vor cere scuze pentru titlul furat Universităţii în 1973 în favoarea lui Dinamo, reacţiile n-au întîrziat să apară. La finele partidei pe care oltenii au disputat-o etapa trecută în Şoseaua Ştefan cel Mare, scor 4-4 cu Dinamo, "alb-albaştrii” au dat numeroase asigurări că meciul cu Steaua se va disputa numai pe gazon. "Pe mine nu mă interesează decît să bată Universitatea Craiova. Că titlul se duce la CFR Cluj sau la Steaua, asta nu e problema mea. Vreau doar să-mi fac treaba normal şi să cîştige echipa mea”, a declarat tehnicianul Nicolo Napoli. Aceeaşi părere a fost împărtăşită şi de portarul craiovenilor, Mircea Bornescu: "Nu mă interesează ce se vehiculează. Noi vom juca doar pentru noi şi pentru ceea ce avem noi de cîştigat, precum şi pentru suporterii noştri, care merită o victorie în partida cu Steaua. N-am deloc preferinţe faţă de eventuala cîştigătoare a campionatului. Eu mi-aş dori ca Universitatea să fie campioană, restul chiar nu mă interesează. Nu vreau să mă gîndesc dacă eliminarea unui om foarte important pentru noi, Dorel Stoica, are vreo legătură cu Steaua, pentru că atunci ne-am îmbolnăvii cu toţii de scenarită”. După partida cu Dinamo, şi Adrian Mititelu şi-a schimbat discursul: "L-am sunat pe Ionuţ Lupescu să-i spun de arbitrajul de la meciul cu Dinamo şi a zis că nu ştie nimic, că nu a văzut partida. Atenţie, omul care face delegările nu ştie ce se întâmplă. Să nu creadă Gigi Becali că dacă îmi dă oamenii afară îl las să câştige. Eliminarea lui Stoica din meciul cu Dinamo nu se justifică. Chiar dacă batem Steaua, eu cred că titlul va rămâne la Bucureşti, pentru că ei au butoane, au soluţii. E un cerc închis”.


Steliştii au fost rezervaţi
De partea cealaltă, steliştii preferă să nu mai vorbească atît de mult după egalul înregistrat pe teren propriu cu "Poli” Timişoara, scor 1-1. Fost component al Universităţii, Mihăiţă Pleşan se aşteaptă să fie contestat intens la revenirea în Bănie: "Nu e atît un meci special pentru mine, cît unul foarte important pentru echipă, deoarece trebuie să câştigăm tot până la sfârşit. E normal să fiu fluierat la Craiova, am crescut acolo, am stat şase ani, am plecat, dar nu asta contează, ci punctele. Craiova are un joc frumos, jucători de valoare, dar cred că Steaua poate câştiga”. Autorul unicului gol marcat de "roş-albaştrii” contra Timişoarei, fundaşul Dorin Goian, a afirmat că programul din ultimele etape îi avantajează pe cei de la CFR Cluj. "Dacă la începutul returului ne gândeam că e bine să prindem şi locul doi cînd nimeni nu ne mai dădea şanse la titlu, acum, la egalitate cu CFR, e normal să fim dezamăgiţi în cazul în care vom pierde. În acest final avem un program mult mai greu decît ardelenii, aşa că ei au acum prima şansă. Mai sunt trei meciuri şi sper ca la final noi să fim cei bucuroşi”, a spus Goian.


Program

În afara meciului cu Universitatea Craiova, Steaua va mai întîlni Dinamo în deplasare şi Gloria Buzău pe teren propriu, având primele două meciuri în deplasare şi ultimul acasă, iar CFR Cluj va juca în compania formaţiilor Dacia Mioveni (deplasare), Gloria Bistriţa (acasă) şi "U” Cluj (deplasare).


"Atenţie la Florin Costea”!

"Avem un meci foarte greu la Craiova şi dacă învingem acolo atunci va fi în Ştefan cel Mare un meci de totul sau nimic. Craiova a demonstrat cu Dinamo că se află într-o formă foarte bună. Ca să jucăm în Ştefan cel Mare totul, va trebui să câştigăm în primul rând la Craiova”, a declarat Dorin Goian, care consideră că el şi colegii săi trebuie să fie foarte atenţi la Florin Costea. "A demonstrat deja că e un fotbalist foarte valoros, a marcat multe goluri pentru Craiova, se vede că e într-o formă foarte bună. Nu cred că în meciurile cu Steaua vreo echipă poate fi mai relaxată. Cu noi toate echipele se concentrează la maximum. Nu cred o iotă din ce se spune, cum că Universitatea ar juca împotriva noastră cu echipa a doua”, a declarat apărătorul.

×
Subiecte în articol: sport steaua dinamo craiova