x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Caine rau" de Beijing

"Caine rau" de Beijing

07 Dec 2004   •   00:00

Transferat vara trecuta in China, fostul mijlocas dinamovist si-a dorit sa se intoarca la Dinamo, insa tratativele dintre Gigi Netoiu si oficialii lui Beijing Hyundai Guan nu s-au concretizat.

DANIEL STAN

REVEDERE. Dan Alexa (al doilea din stanga) s-a antrenat alaturi de fostii sai colegi de la Dinamo si de "exilatul" Adrian Mutu
Dan Alexa evolueaza in China, la Beijing Hyundai Guan. Cel poreclit "Caine rau" sustine ca inca isi mai pune sperante intr-o convocare la nationala si anunta ca, in cel mult un an, se va intoarce la Dinamo.

CONDITII. Alexa castiga 250.000 de euro pe sezon si mai are contract 3 ani. "Domnul Netoiu a incercat sa ma ia de acum, dar chinezii nu au fost de acord. Ma simt bine la Beijing, unde sunt conditii excelente. Distanta fata de tara nu-mi convine. Personal, vreau sa mai stau pana la vara si sa revin in tara", spune Alexa. Despre campionatul chinez, fostul dinamovist sustine ca a crescut mult: "Se investeste enorm, iar patronii au ambitii mari. Se joaca tehnic, insa se pune accent si pe forta. Avem la fiecare meci stadionul plin".

GANDURI. Referitor la subiectul privind nationala, Dan Alexa e destul de retinut: "Cand am plecat in China, eram convins de riscuri. E greu sa te vada cineva la asa departare. Eu sper si am incredere in domnul Piturca. Am inteles ca dansul va fi noul selectioner". In China se joaca in sistem primavara-toamna, iar Beijing Hyundai Guan a incheiat sezonul pe locul 5, cu 29 de puncte. "Puteam fi mai sus, insa am fost penalizati de federatie cu 3 puncte pentru ca ne-am retras de pe teren la un meci", a precizat Alexa.

ROMANI
La Beijinh Hyundai Guan, Alexa (foto) e singurul roman. In schimb, la Zhongyu Lifan, echipa antrenata de Viorel Hizo si Fane Tara, evolueaza Domocos si Schumacher, in timp ce la Tianjin Taida sunt Mara si Jerry Gane. "Ne vedem destul de rar, distanta dintre orase este mare. Dar la meciurile directe nu ne menajam. Am facut 0-0 cu ambele, iar noi, romanii, am fost apreciati. Doar la final am putut sa mai schimbam cateva vorbe", comenteaza Alexa intalnirile cu romanii din campionatul chinez. Despre povestile cu mancatul de carne din broasca si caine, Alexa a precizat: "Noi, stranierii, avem bucatarie europeana, iar la restaurante poti manca orice. Poate chinezii sa manance asa ceva. Pentru ei este o delicatesa".

AR PUTEA DEVENI COLEG CU BURCA
Venit in vacanta, Dan Alexa se antreneaza in aceste zile cu fostii coechipieri de la Dinamo: "Abia asteptam sa ma revad cu baietii. Eu spun ca sanse la titlu exista. Asa cum Steaua a prins un sezon de toamna bun, returul poate fi al lui Dinamo! Si sunt convins de asta. In plus, discut cu suporterii, aproape zilnic, pe chat". Unul dintre cei mai buni prieteni din perioada petrecuta la Dinamo, Ovidiu Burca, ar putea sa-i fie coleg lui Alexa la Beijing, din sezonul urmator. Jucatorul apartine in coproprietate lui Gigi Netoiu si firmei Becali & Popescu, iar "vicele" dinamovist a discutat deja cu oficialii chinezi despre un posibil transfer. "M-as bucura sa vina Ovidiu. Este mare lucru sa ai un roman langa tine, ne-am completa perfect", a spus Alexa.

×
Subiecte în articol: sport