x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Cainii" pe ulita Ligii Campionilor

"Cainii" pe ulita Ligii Campionilor

28 Iul 2004   •   00:00
"Cainii" pe ulita Ligii Campionilor

Dinamovistii viseaza la grupele celei mai puternice competitii intercluburi, Liga Campionilor. Un ideal maret, dar care incepe cu o echipa incomoda, MSK Zilina, campioana Slovaciei.

MARIAN STEFAN - Zilina (Slovacia)

DORINTA. Se vorbeste despre grupele "Champions League", dar si despre primavara Cupei UEFA. Toata lumea este optimista. "Daca nu acum, atunci cand?", se intreaba tacit jucatorii, in proportie de 90% aflati in aceeasi formula in care au atacat si returul campionatului trecut. "Ne-au venit noua jucatori, incluzandu-l si pe Dennis Serban, si ne-au plecat doar doi, Alexa si Barcauan. Eu cred ca e momentul sa ne dorim mai mult anul acesta asa ca nu ne vom incurca tocmai de Zilina", a declarat optimist antrenorul Ioan Andone, la sosirea in Slovacia.

OPTIMISM. Linia este mentinuta si de catre doi dintre cei mai "grei" jucatori: Danciulescu si Claudiu Niculescu. Golgeterul campionatului a uitat pentru moment de Nantes sau de Rennes si viseaza sa ajunga cat mai departe cu Dinamo: "Stiu ca ne asteapta un meci greu, dar suntem motivati sa invingem. Nu conteaza cine inscrie, important este rezultatul final si sa avem un traseu european cat mai lung", au fost cuvintele lui "Danciugol", la sosirea pe pamant slovac. Niculescu, a carui prezenta in primul "11" urma sa fie decisa dupa antrenamentul oficial de aseara, de la ora meciului, a completat. "Nu poate fi Zilina un iad pentru Dinamo. Suntem in varf de forma si o sa obtinem un rezultat favorabil", a spus el, privind catre o tablita pe care scria cu litere de o schioapa "ULICA". Niculescu s-a prins repede si a incheiat: "Asta e ulita noastra!", stiind cu siguranta ca, in slovaca, "Ulica" inseamna strada.

ECHIPE

MSK Zilina: Mucha - Sninky, Labant, Dolezaj, Womacka - Barcik, Strba, Bazik, Durika - Sestak, Bartos. Antrenor: Ladislav Jurkemik

Dinamo: Cr. Munteanu - Iordache, Ciubotariu, Alistar - I. Balan, Tames, Naidin, Semeghin - Fl. Petre - Danciulescu, Cl. Niculescu. Antrenor: Ioan Andone

Arbitri: Selcuk Dereli - Bahattin Duran, Serkan Ok (toti din Turcia)

AJUTOR

Antrenorul Ioan Andone si-a studiat adversarul inclusiv cu ajutorul lui Adrian Mutu. Internationalul roman al echipei Chelsea i-a trimis tehnicianului dinamovist o caseta cu partida pe care gruparea londoneza a sustinut-o anul trecut, in preliminariile Ligii Campionilor, in compania celor de la Zilina, in deplasare. "Mi-a fost de mare ajutor. Am studiat foarte bine adversarul si cred ca vom pleca victoriosi de aici", a declarat "Ando" in holul Hotelului Branica, unde este cazata delegatia campioanei Romaniei.

RADIO-TV

Nici un post de televiziune din Slovacia nu va transmite jocul din aceasta seara. Din acest motiv, nici TVR nu va difuza partida. |n schimb, meciul va putea fi urmarit in Romania inregistrat, de la ora 23:00, pe postul TV Sport. Ziarul local Zilinske Novyny s-a hazardat sa publice un material despre Dinamo avansand si o echipa probabila, dar cu Preda, Pereny, Ilin si Badea printre titulari. Reprezentantii Radio Romania ne-au declarat ca, in cel mai fericit caz, din meci va fi transmisa in direct doar repriza secunda, o hotarare finala urmand a fi luata in aceasta dimineata.

OFICIALII

Conducatorii si sponsorii dinamovisti nu au sosit o data cu echipa, doar chestorul Marcel Popescu, comandantul CS Dinamo, insotind ieri lotul pregatit de Ioan Andone. Toti ceilalti oficiali - Nicolae Badea, Vasile Turcu, Cristi Borcea, Gigi Netoiu, Vova Cohn, Cornel Dinu, Cristi Iancu - si cativa sponsori urmeaza sa soseasca astazi la Zilina, cu 4-5 ore inaintea jocului. Ei au decolat aseara din Bucuresti cu un charter inchiriat de Borcea cu 10.000 de euro, innoptand la Budapesta, la invitatia omului de afaceri Marius Vizer, care va fi si el prezent la meci.

DARURI

Florentin Petre a avut parte de o surpriza foarte placuta pe aeroportul din Pestany, locul de aterizare a delegatiei dinamoviste. Un inginer electronist din Bratislava, Peter Zeman, 30 de ani, fan infocat al fotbalului romanesc, l-a asteptat pe tizul sau si i-a oferit o cupa de cristal si o farfurie de inox pe care erau gravate numele lui Florentin si cateva urari. Surprins placut de aceste daruri, "Peter" i-a promis fanului sau ca dupa meci ii va oferi tricoul cu un autograf. Din tribune, Dinamo va fi incurajata de circa 500 de suporteri care vor ajunge cu autocare si cu masini personale.

MECIURILE CARE SE DISPUTA ASTAZI

FC Bruges, echipa romanului Alin Stoica, va intalni astazi in prima mansa a turului 2 preliminar al Ligii Campionilor formatia bulgara Lokomotiv Plovdiv. Aseara, Sahtior Donetk a evoluat impotriva campioanei Armeniei, Piunik Erevan. Mircea Lucescu a avut la dispozitie doar patru romani, Marica, Rat, Stoican si Florea. Barcauan nu a avut drept de joc, fiind suspendat dupa eliminarea din meciul cu Spartak Moscova, din editia trecuta a Cupei UEFA.

  • 20:00 Apoel Nicosia (Cipru) Sparta Praga (Cehia)
  • 20:30 Skonto Riga (Letonia) Trabzonspor (Turcia)
  • 21:00 Zilina (Slovacia) Dinamo (Romania)
  • 21:15 Young Boys Berna (Elvetia) Steaua Rosie Belgrad (Serbia)
  • 21:30 FC Bruges (Belgia) Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria)
  • 21:30 Hajduk Split (Croatia) Shelbourne (Irlanda)
  • 21:45 Djurgarden (Suedia) Kaunas (Lituania)
  • 21:45 Rosenborg (Norvegia) Sheriff Tiraspol (Moldova)

    Aseara, dupa inchiderea acestei editii, s-au disputat partidele: KF Tirana (Albania) - Ferencvaros (Ungaria), WIT (Georgia) - Wisla Cracovia (Polonia), Neftchi (Azerbaidjan) - TSKA Moscova (Rusia), HJK Helsinki (Finlanda) - Maccabi Tel-Aviv (Israel), Nova Gorica (Slovenia) - FC Copenhaga (Danemarca), Piunik Erevan (Armenia) - Sahtior Donetk (Ucraina).
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo zilina