x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz, interzis 16 luni pentru dopaj!

Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz, interzis 16 luni pentru dopaj!

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   13:00
Campionul olimpic la săritura cu prăjina Thiago Braz, interzis 16 luni pentru dopaj!
Sursa foto: Hepta

Fostul campion olimpic brazilian la săritura cu prăjina, Thiago Braz, a fost suspendat pentru 16 luni, după ce s-a constatat că a încălcat reglementările antidoping, a anunțat marți, într-un comunicat, Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU).

Sportivul în vârstă de 30 de ani, care a câștigat aurul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio în 2016, stabilind recordul olimpic la 6,03 metri, și a luat bronzul la Tokyo în 2021, va rata Jocurile Olimpice din acest an de la Paris.

Braz a depus un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

S-a considerat că el a încălcat Regulamentul antidoping al atletismului mondial (ADR 2.1) referitor la „Prezența unei substanțe interzise sau a metaboliților sau markerilor acesteia în proba unui sportiv".

Interdicția vine după ce, în iulie anul trecut, a fost depistat pozitiv la substanța interzisă ostarină, pe care atletul a declarat că a consumat-o prin intermediul suplimentelor sportive. Ostarina este folosită pentru a spori creșterea musculară și performanța sportivă.

Braz a fost suspendat provizoriu în iulie după un rezultat pozitiv în urma unui test efectuat la reuniunea Bauhaus Galen Diamond League de la Stockholm, la 2 iulie, iar acea perioadă de suspendare este creditată pentru această interdicție.

Astfel, brazilianul are interdicție de a concura până la 27 noiembrie anul acesta.

AIU ia în considerare un apel, după ce solicitase o interdicție de patru ani pentru Braz.

Tribunalul disciplinar a decis că Braz nu a ignorat în mod vădit riscul, despre care fusese informat, deoarece s-a bazat pe sfatul echipei sale medicale.

Braz a susținut că nu a folosit substanța cu bună știință, deoarece nutriționistul său sportiv îi dăduse suplimente care conțineau ostarină pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate și fusese asigurat că niciunul dintre suplimente nu conținea substanțe interzise.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Thiago Braz dopaj