x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Când joacă Roger Federer meciul de retragere la Laver Cup și care sunt regulile turneului

Când joacă Roger Federer meciul de retragere la Laver Cup și care sunt regulile turneului

22 Sep 2022   •   19:35
Când joacă Roger Federer meciul de retragere la Laver Cup și care sunt regulile turneului
Sursa foto: Hepta

Organizatorii turneului Laver Cup au anunțat joi programul primei zile de competiție. Așa cum se preconiza, Roger Federer va juca probabil ultimul meci al carierei la dublu în compania lui Rafael Nadal, partida fiind programată aproximativ de la ora 23.00, ultima a zilei.

Rod Laver Cup 2022 are loc în perioada 23-25 septembrie în arena acoperită O2 din Londra, pe suprafață hard. Acesta va fi cel mai important eveniment sportiv al lunii și printre cele mai semnificative ale anului, în condițiile în care aceasta este ultima competiție la care va participa Roger Federer.


Elvețianul și-a anunțat săptămâna trecută retragerea din activitate, retragere ce va avea loc în cadrul turneului Laver Cup, o confruntare care aduce față în față selecționata Europei și Restul Lumii.

În aceași echipă cu Federer se vor afla marii lui rivali, Novak Djokovic, Rafael Nadal și Sir Andy Murray, dar și tinerii Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas. Italianul Matteo Berretinni va fi rezervă pentru echipa Europei. Căpitanul nejucător al echipei este Bjorn Borg.

De cealaltă parte, cei patru granzi îi vor avea adversari în echipa Restului Lumii pe mai tinerii Felix Auger- Aliassime, Taylor Fritz, Francis Tiafoe, Diego Schwartzman, Alex De Minaur și Jack Sock. Americanul Tommy Paul este rezervă, în timp ce căpitanul nejucător al echipei este John Mc Enroe, alături de fratele său, Patrick.

Organizatorii au confirmat joi că Roger Federer și Rafael Nadal vor face echipă vineri seara, în partida de dublu, împotriva perechii formată din Jack Sock și Francis Tiafoe.

Programul primei zile de la Rod Laver Cup 2022, Europa vs Restul Lumii, 23 septembrie 2022:

Sesiunea de după-amiază – ora 15.00

Casper Ruud - Jack Sock
Stefanos Tsitsipas - Diego Schwartzman

Sesiunea de seară – ora 21.00

Andy Murray - Alex de Minaur
Roger Federer/Rafael Nadal - Jack Sock/Francis Tiafoe

La Laver Cup echipele sunt alcătuite din șase jucători și o rezervă. Trei dintre jucători sunt aleși în funcție de clasamentul ATP de simplu din ziua de luni de după turneul de la Roland Garros, iar alți trei sunt aleși de căpitani și anunțați până la începutul US Open.

Turneul are cinci sesiuni în a trei zile, de vineri până duminică.
În total se joacă nouă meciuri de simplu și trei de dublu, în sistem de cel mai bun din trei seturi, cu diferența că decisivul se joacă în sisitem maxi tiebreak, până la 10 puncte, cu diferență de două.

Teoretic fiecare jucător trebuie să joace cel puțin un meci de simplu în primele două zile, dacă nu este înlocuit pe parcurs, dar niciunul nu poate juca mai mult de două meciuri de simplu.

Patru dintre cei șase trebuie să joace la dublu. Niciuna din echipele de dublu nu va evolua mai mult de un meci, cu excepția unui posibil meci decisiv din ziua a treia, dacă scorul este egal.

Fiecare victorie valorează 1 punct în prima zi, 2 puncte sâmbătă și 3 puncte duminică.

Echipa câștigătoare trebuie să facă 13 puncte pentru a obține victoria finală.

Dacă scorul e egal, 12:12, se va juca o partidă decisivă de dublu, sub forma unui set cu tie-break clasic, primul la 7.

 

(sursa: Mediafax)

×