x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Caroline Garcia, locul 11 mondial, a confirmat participarea la Transylvania Open WTA 250

Caroline Garcia, locul 11 mondial, a confirmat participarea la Transylvania Open WTA 250

de Redacția Jurnalul    |    19 Sep 2023   •   21:45
Caroline Garcia, locul 11 mondial, a confirmat participarea la Transylvania Open WTA 250

Caroline Garcia, Karolína Plíšková și Donna Vekić se vor lupta pentru trofeul la Transylvania Open WTA 250, care va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 16-22 octombrie 2023. Sorana Cîrstea, cea mai în formă jucătoare româncă, este printre favoritele turneului.

Potrivit organizatorilor, Caroline Garcia (locul 11 mondial), câștigătoarea Turneului Campioanelor în 2022, este favorita numărul 1 a turneului ce va avea loc în BT arena, în 16-22 octombrie 2023. Alături de ea, la Transylvania Open vor juca și Donna Vekić (locul 21 WTA), Sorana Cîrstea (locul 25 WTA), cea mai bine clasată jucătoare din România la nivel mondial, și Karolína Plíšková (locul 36 WTA), fost lider mondial la simplu. Pe tabloul principal al turneului se află încă două jucătoare din România: Patricia Țig (locul 65 WTA) și Ana Bogdan (locul 71 WTA). Alături de ele, Jaqueline Cristian (107 WTA) este pregătită să joace la a treia ediție a turneului.

„Suntem încântanți că avem confirmate, pentru noua ediție a Transylvania Open, nume atât de mari ale tenisului mondial, și fericiți că vom oferi publicului un adevărat spectacol al tenisului. Lista pentru înscrierile la turneu s-a închis de curând, așteptăm lista finală de la oficialii WTA, dar deja putem spune că ne așteaptă un turneu foarte puternic. O avem pe Caroline Garcia locul 11, în acest moment, actuala câștigătoare a trofeului WTA Finals. Sorana Cîrstea care este într-o formă foarte bună și va juca pentru prima oară la noi. Va fi prezentă la turneu și Karolína Plíšková, dublă finalistă de Grand Slam. Abia așteptăm să le vedem în teren și sper ca fanii tenisului să vină în număr cât mai mare să ne bucurăm de tenis de cea mai bună calitate”, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250.

Carolina Garcia, în prezent locul 11 în clasamentul mondial, a captat atenția lumii tenisului încă din 2011, la French Open, când a fost aproape de o victorie în fața Mariei Sharapova. De atunci, Garcia a reușit să urce în top 5 mondial atât la simplu cât și la dublu, categorie la care a câștigat și două titluri de Grand Slam. 2022 a fost anul în care Garcia a revenit în forță în topul jucătoarelor și a urcat, în câteva luni, de pe poziția 74, pe locul patru mondial, o poziţie pe care a mai atins-o în 2018, înainte de a traversa patru ani dificili. A încheiat sezonul cu trofeul Turneului Campioanelor în mâini, devenind a doua reprezentantă a Franţei care a câştigat această prestigioasă competiţie, după Amelie Mauresmo, în 2005. A fost al patrulea titlu la simplu cucerit de Caroline Garcia în 2022, după cele de la Bad Homburg, Varşovia (unde a jucat în finală cu românca Ana Bogdan) şi Cincinnati. La toate acestea se adaugă victoria la dublu de la Roland Garros, cucerită alături de compatrioata sa, Kristina Mladenovic.

Donna Vekić, aflată momentan pe locul 21 mondial, s-a evidențiat prin câștigarea a patru titluri la simplu în circuitul WTA: Openul din Malaezia din 2014, Nottingham Open din 2017, Courmayeur Ladies Open din 2021 și, anul acesta, Monterrey Open. Cel mai înalt clasament din cariera sa a fost locul 19 mondial, obținut în 4 noiembrie 2019.

Sorana Cîrstea este cea mai bine clasată jucătoare din România în topul mondial. Ea se află momentan pe locul 25, la patru poziții distanță de cel mai înalt clasament al carierei atins în 2013. Printre cele mai mari realizări ale Soranei se numără ajungerea în sferturile de finală la French Open în 2009, sferturile de finală la US Open 2023 și finala la Rogers Cup 2013.

Karolína Plíšková este fost lider mondial la simplu. A ajuns pe locul I mondial în 2017, poziție pe care a păstrat-o opt săptămâni. Cunoscută pentru serviciul său puternic și forehand-ul agresiv, Plíšková a câștigat 16 titluri la simplu și cinci la dublu în circuitul WTA și a ajuns în două finale de Grand Slam la simplu, la US Open, în 2016, și la Campionatele de la Wimbledon, în 2021.

Transylvania Open WTA 250 va avea loc în 16-22 octombrie 2023, și va începe cu două zile de calificări (14-15 octombrie 2023). Meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, pe două terenuri de joc.

În cadrul Transylvania Open WTA, 250 16 jucătoare vor juca în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.000 dolari.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: caroline garcia