x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cartu e alb-violet

Cartu e alb-violet

15 Dec 2004   •   00:00

Tehnicianul din tur al Otelului a fost prezentat ieri drept noul antrenor al formatiei din Trivale, cu care a semnat un contract pe doi ani si jumatate.

ANDREI NICOLESCU, DRAGOS STOICA

NEDESPARTITI. Fosti coechipieri la "Craiova Maxima", Cartu (stanga) si Irimescu merg alaturi si dupa doua decenii
Sorin Cartu a risipit ieri misterul urmatoarei sale destinatii, acesta urmand sa se ocupe din data de 5 ianuarie de destinele lui FC Arges.

UITAT. Antrenorul si-a justificat decizia prin faptul ca oficialii Otelului nu l-au mai cautat pentru a-i propune o noua intelegere. "La Galati aveam 20 de puncte si o anumita stabilitate in clasament, normal ca m-ar fi interesat sa continuu acolo. Am pus niste conditii, am asteptat cinci zile, dar n-au percutat deloc. Cu Craiova am avut doar niste discutii amicale", a declarat Cartu. In aceste conditii, Otelul este in cautare de antrenor. Una dintre variante, Marius Lacatus, ar putea pica, deoarece fostul secund de la nationala e aproape sa semneze cu divizionara B Intergaz.

CONTRACT. In primul an, Cartu va avea un salariu de aproximativ 60.000 de dolari, obiectivul sau fiind evitarea retrogradarii. Din vara, cele doua parti vor renegocia conditiile financiare, dar scopul pitestenilor se va schimba in ocuparea uneia dintre primele sase pozitii ale clasamentului. EXIGENT. Noul tehnician al argesenilor a precizat ca nu va face nici un rabat. "Eu sunt seful vestiarului, stabilesc cu jucatorii anumite principii si veghez ca ele sa fie respectate", a mai zis Cartu, care va fi ajutat de Mircea Irimescu din postura de "secund".

JUCATORI NETRANSFERABILI
Noul tehnician al argesenilor a spus raspicat ca toti jucatorii din lotul actual vor ramane pe loc. Cartu a precizat ca ii apreciaza in mod deosebit pe Marius Bilasco (foto), Andrei Prepelita si portarul Danut Coman, acestora doi din urma intentionand sa le mareasca salariul pentru a nu fi tentati de eventuale transferuri in perioada care vine. In schimb, vor fi demarate negocieri pentru transferul catorva galateni, cum ar fi Nanu, Calin si Rohat.

PLEACA IN CIPRU SI IN TURCIA
Sorin Cartu a stabilit ca echipa sa ramana in Pitesti intre 5 si 20 ianuarie, pentru ca pe 22 ianuarie sa plece intr-un turneu in Cipru, iar mai tarziu, in Antalya, in jurul datei de 10 februarie. "Desi sunt cel care a adus primul preparator fizic in campionatul romanesc dupa 1989, nu sunt adeptul unuia care sa-mi pregateasca el echipa dupa cum vrea. La Craiova am avut o pregatire de iarna cu meciuri si turnee, fara munte, si am avut un retur de exceptie, cu 15 meciuri fara infrangere. Cred ca se poate face performanta si fara celebrele pante si terenuri inghetate de la munte", spune Cartu. Pentru ca nu si-a ispasit suspendarea de patru etape, Cartu va sta in tribuna la meciul din prima etapa a returului. Paradoxal, la fel ca si anul trecut in momentul similar, adversara ii va fi echipa de suflet, Universitatea Craiova, de care Cartu s-a lovit si in ultima etapa din turul acestei editii.

×
Subiecte în articol: sport cartu