x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Catalunia fierbe

Catalunia fierbe

de Daniel Stan    |    21 Dec 2007   •   00:00
Catalunia fierbe
Sursa foto: LLUIS GENE/

Marele derby din Primera Division se va disputa duminică, de la ora 20:00, fiind transmis in exclusivitate de "Boom Sport One".

SPANIA - Barça şi Real, duelul cu numărul 201


Marele derby din Primera Division se va disputa duminică, de la ora 20:00, fiind transmis in exclusivitate de "Boom Sport One".

Sezonul trecut, Real Madrid a intrerupt seria pozitivă a marii rivale, căştigănd titlul in ultima etapă. Barcelona nu a uitat şi işi doreşte revanşa. Primul act se va disputa duminică, pe "Camp Nou", intr-un moment in care madrilenii sunt lideri, iar catalanii se află pe locul secund, la două puncte distanţă. Marea rivalitate a inceput in urmă cu 78 de ani, "albii" avănd 66 de victorii faţă de 58 ale lui "Barca". Marele absent din "El Clasico", ajuns la numărul 201, este "briliantul" catalanilor, Lionel Messi, care s-a accidentat etapa trecută, iar antrenorul Frank Rijkaard nu poate conta pe el. De partea cealaltă, Bernd Shuster are la dispoziţie intreaga pleiadă de vedete. Suporterii celor două echipe şi nu numai vor putea urmări disputa in barul "Offside", situat in Strada Gabroveni numărul 14. Ultimul meci dintre cele două formaţii s-a disputat in primăvară, tot pe "Camp Nou", scor 3-3, in etapa a 31-a a ediţiei trecute.

daniel.stan@jurnalul.ro

Casă inchisă

Marele derby din "Primera Division" se va disputa cu casa inchisă, ca mai toate partidele pe care Barcelona le dispută pe "Camp Nou". Spectatorii vor avea ocazia să urmărească la lucru un duel intre zece nominalizaţi la "Balonul de Aur" pe anul 2007. Este vorba de Ronaldinho, Samuel Eto’o şi Deco, de la Barcelona, respectiv Casillas, Fabio Cannavaro, Ruud van Nistelrooy, Robinho, Raul şi Mahmadou Diarra, de la Real Madrid. Din acest grup a făcut parte şi barcelonezul Lionel Messi, care a primit "Balonul de Argint", insă argentinianul nu va putea evolua duminică seară. Altfel, prima dispută Barcelona - Real Madrid s-a disputat in anul 1902, in "Cupa Coroanei".

Inter - Milan

Tot duminică este programat un alt mare derby al Europei. Este vorba de Internazionale Milano - AC Milan, care se va disputa pe Stadionul "Giuseppe Meazza", de la ora 16:00, fiind transmis in exclusivitate tot de "Boom Sport One". Telespectatorii romăni vor avea ocazia să-l revadă pe căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu, care traversează o perioadă excelentă in tricoul lui Inter. De altfel, presa italiană l-a desemnat jucătorul meciului la precedenta partidă de campionat, 2-0 la Cagliari. Cele două mari rivale trec prin stări de spirit total diferite, campioana Inter fiind lideră detaşată in Serie A, cu 40 de puncte, in timp ce "Diavolul" ocupă abia poziţia a 11-a, cu 18 puncte.

×
Subiecte în articol: sport