x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cazarma Săftica

Cazarma Săftica

de Daniel Stan    |    12 Ian 2008   •   00:00
Cazarma Săftica
Sursa foto: Ionuţ Anghel/

Începând de ieri şi până luni, tehnicienii dinamovişti au programat câte două antrenamente pe zi. După o zi liberă, “câinii” vor pleca în primul stagiu de pregătire în Cipru, la Larnaca.

Începând de ieri şi până luni, tehnicienii dinamovişti au programat câte două antrenamente pe zi. După o zi liberă, “câinii” vor pleca în primul stagiu de pregătire în Cipru, la Larnaca.

Antrenorul Cornel Ţălnar şi directorul tehnic, Cornel Dinu, încep în forţă pre­gătirea de iarnă. Până la plecarea în cantonamentul din Cipru, “câinii” au un program dur.

 

ÎNCREDERE. Începând de ieri, campionii au intrat în cantonament la Săftica, urmând a efectua câte două antrenamente pe zi. “Este o perioadă de acumulări şi mi se pare normal un astfel de program. Avem încredere că vom reuşi un sezon de excepţie. Suntem supăraţi pe clasamentul actual, locul 1 este departe şi nu ne place”, a declarat Cosmin Moţi. Revenit după împrumutul la Ceahlăul Piatra-Neamţ, sârbul Vojislav Vranjkovici vrea să rămână la Dinamo: “Mă lupt pentru un post de titular şi o să fac orice pentru asta. Nu mai vreau să plec. Voi trage tare la antrenamente şi în me­ciurile amicale”. Antrenorul Cornel Ţăl­nar a precizat la rândul său: “Ur­mează o perioadă grea pentru jucă­tori. Cine va rezista va rămâne la Dinamo”.

 

PROMISIUNE. Preşedintele executiv, Cristi Borcea, a fost prezent la primul antrenament de ieri. “Mă deranjează locul ocupat în clasament, dar promit că Dinamo nu va rămâne aici şi se va bate pentru podium.” Oficialul dinamovist a mai adăugat referitor la posibilele veniri sau plecări: “Pulhac şi Lobonţ sunt netransferabili. Nu va pleca nimeni şi e posibil nici să nu mai vină nimeni. Dinamo nu ia jucători doar de dragul de a transfera. Singura excepţie poate fi Claudiu Niculescu. Şi-a făcut datoria pentru echipă, are o vârstă şi, în cazul unei oferte bune, ne vom gândi”.

 

Propunere

Chilianul Sebastian Pinto ar putea ajunge la Dinamo din postura de jucător liber. Deşi s-a spus că atacantul a semnat deja pentru Real Madrid, impresarul jucătorului, Moneo Gil, neagă acest lucru: “Real nu-l mai doreşte, iar la Athletic Bilbao nu poate ajunge, pentru că nu este de origine bască. Pinto şi-a încheiat contractul cu Universidad de Chile şi poate fi achiziţionat gratis, motiv pentru care va cere un comision cât mai mare”. Totuşi, recent, Moneo Gil şi ceilalţi agenţi ai lui Pinto au solicitat lui Dinamo 700.000 de euro numai pentru ei, oficialii “câinilor” refuzând din start. Referitor la macedoneanul Todorovski, sunt şanse mari ca el să rămână la Dinamo, mai ales în situaţia iminentă a plecării ghanezului George Blay. Momentan, pentru postul de fundaş dreapta singura soluţie este Stoican.

 

daniel.stan@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport dinamo