x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ce e mai important?

Ce e mai important?

05 Ian 2005   •   00:00

Prima data importanta din noul sezon - 9 februarie - ar putea starni si primul scandal al fotbalului romanesc. La fel ca si la inceputul anului trecut, protagonistele ar putea fi conducerea FRF, pe de-o parte, si cea a Stelei, de cealalta.

FLORIN GONGU, MIHAI IGIROSANU

PRIETENI SI DUSMANI. MM Stoica (stanga) si Victor Piturca au obiective diferite cu jucatori comuni
Pe 9 februarie, la Como, Steaua are programat un meci amical impotriva celebrei Internazionale Milano, partida pe care antrenorul Walter Zenga o considera extrem de importanta inaintea dublei cu Valencia, din Cupa UEFA, din 16 - 29 februarie.

SUPRAPUNERE. In aceeasi zi, la Larnaca, in Cipru, Victor Piturca va debuta pe banca echipei nationale intr-o partida de verificare contra Slovaciei. Meciul este programat pe o data oficiala in calendarul international, iar selectionerul Piturca va avea posibilitatea sa apeleze si la serviciile jucatorilor din strainatate. Si de la Steaua sunt destui jucatori selectionabili. Pe un ton ambiguu, Steaua a anuntat ca va elibera fotbalistii pe care selectionerul Victor Piturca ii va solicita, amintind insa ca, astfel, sansele echipei in meciurile cu Valencia vor scadea.

JUCATORI. In vederea jocului cu Slovacia, pe lista largita intocmita de noul selectioner se regasesc 7 stelisti. E vorba de George Ogararu, Mirel Radoi, Florentin Dumitru, Nicolae Dica, Sorin Paraschiv, Adrian Neaga si Daniel Oprita. Dintre acestia, primii patru au fost implicati anul trecut intr-un conflict similar, cand Piturca era antrenorul Stelei, iar ei au refuzat sa mearga cu "nationala" in turneul din Cipru.

SANDU NU SE PRONUNTA
Presedintele FRF, Mircea Sandu (foto), priveste destul de detasat faptul ca Romania si Steaua urmeaza sa dispute meciuri in aceeasi zi, 9 februarie. "Noi avem actiunea noastra, si cu asta basta. Deocamdata, nu pot sa ma pronunt despre aceasta informatie din presa. Este o problema pe care nu am discutat-o cu selectionerul", a spus Nasu’, care urmeaza sa se intalneasca azi cu Victor Piturca. Vizavi de numirea noului presedinte al ANS, Sandu a spus ca nu are nici o preferinta: "Este o functie politica, din partea Guvernului. Sper ca acela care vine sa faca mai multe decat s-au facut pana acum".

"SANSELE SE VOR DIMINUA"
Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a precizat, prin intermediul unui comunicat oficial, ca gruparea din Ghencea se va supune eventualei solicitari din partea FRF. "Personal, nu am facut nici o referire la eventuala convocare a jucatorilor Stelei la actiunea echipei nationale din Cipru, cu exceptia faptului ca mi-am exprimat speranta ca programul echipei noastre nu va fi perturbat in perspectiva imediata a confruntarii cu detinatoarea Cupei UEFA, Valencia. In situatia in care nu se va tine cont de faptul ca suntem singura echipa care reprezinta Romania in competitiile europene intercluburi, vom elibera jucatorii care vor fi convocati, chiar daca sansele noastre de calificare in fazele superioare ale Cupei UEFA se vor diminua", se precizeaza in comunicatul semnat de presedintele ros-albastrilor.

PITURCA: "E PREMATUR"
La randul sau, selectionerul Victor Piturca a lasat de inteles ca va purta un dialog cu conducerea gruparii din Ghencea, in urma caruia se va gasi o solutie reciproc avantajoasa. "Echipa nationala are un program bine conturat, dar sigur ca si meciurile Stelei cu Valencia, din Cupa UEFA, sunt de un mare interes national. Deocamdata, nici nu am structurat lotul pe care voi miza in vederea intalnirii cu Slovacia, asa ca este prematur sa discutam ceva concret vizavi de acest subiect", a precizat selectionerul, care este bolnav, acuzand o puternica raceala care il tine la pat.
×
Subiecte în articol: sport piţurcă