x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ce mai fac fostii titulari de drept?

Ce mai fac fostii titulari de drept?

16 Noi 2004   •   00:00

Selectionerul Romaniei a explicat foarte simplu chemarea la echipa nationala a unor jucatori ce n-au visat vreodata sa aiba aceasta onoare: "N-am stiut pe cine sa convoc!".

Un raspuns mai degraba ilar, avand in vedere faptul ca o parte dintre jucatorii activi romani au evolutii bune la echipele de club din Europa. Cel mai puternic exemplu ar putea fi Adrian Ilie, care a inscris golul victoriei pentru FC Zürich, in partida impotriva lui Servette Geneva, 2-1, unde evolueaza fostul golgeter al "tricolorilor" Viorel Moldovan.

LAUDAT. De asemenea, Cosmin Contra a jucat duminica primul sau meci ca titular pentru West Bromwich Albion, 1-2 cu Middlesbrough, si a pasat decisiv la golul echipei sale. El a fost laudat de noul antrenor al lui West Bromwich, Bryan Robson: "L-am urmarit pe Cosmin cand juca la Alaves si la nationala Romaniei si m-a impresionat. M-am gandit sa-i acord o sansa de a juca in Premier League. Va spun sincer ca nu m-a dezamagit", a zis Robson.

EVOLUTII. Nici ceilalti romani din campionatele Europei nu dezamagesc, o mare parte dintre acestia evoluand la echipe de top. Astfel, fostul dinamovist Vali Nastase joaca titular in aproape toate partidele lui Bologna, echipa de mijlocul campionatului in Serie A. Nu trebuie uitati nici cei de la Panathinaikos Atena, Dumitru Mitu si Lucian Sanmartean, fotbalisti care evolueaza in Liga Campionilor. Alti romani care mai joaca prin Europa: Alin Stoica (FC Bruges), Marius Mitu (Lierse), Laurentiu Reghecampf (Energie Cottbus), Daniel Chirita (Zenit St. Petersburg), Laurentiu Rosu (Recreativo de Huelva), Catalin Munteanu (Real Murcia), Giani Kirita (Samsunspor). (Catalin Fainisi)

×
Subiecte în articol: sport