x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR Cluj forteaza Cupa UEFA

CFR Cluj forteaza Cupa UEFA

de Sorin Anghel    |    09 Aug 2005   •   00:00
CFR Cluj forteaza Cupa UEFA

Astazi, cu incepere de la ora 17:00, clujenii vor juca in mansa tur a finalei Cupei UEFA Intertoto. In cazul in care va castiga dubla mansa cu Lens, CFR Cluj se califica in turul I al Cupei UEFA.

De la ora 17:00, azi, la Cluj, CFR disputa prima mansa a finalei Cupei UEFA Intertoto cu francezii de la Lens. Meciul va fi transmis in direct de Pro TV.

In urma cu doi ani, Clujul se chinuia prin Divizia B. Infuzia de capital realizata de Arpad Paszkanyi a transformat cel mai mare oras din Ardeal intr-un loc unde fotbalul a inceput sa bucure din nou sufletele microbistilor.

OPUS. Un tur de exceptie si un retur plin de stangacii. Asta a aratat CFR Cluj la primul sezon dupa revenirea in Divizia A. Orgoliosi, ardelenii au decis sa se ia la tranta si cu Europa. Inscrierea in Cupa UEFA Intertoto a reprezentat cea mai buna poarta pentru a iesi peste hotare. Chiar daca au incheiat campionatul trecut in genunchi, ceferistii au aratat o alta fata in meciurile desfasurate in aceasta vara pe plan international.

VARF. Cu Dorinel Munteanu pe post de dirijor, Clujul a trecut rand pe rand de adversari precum V...tra Vilnius, Athletic Bilbao, AS Saint Etienne sau Zalgiris Vilnius. Pentru a aduce in vitrina clubului primul trofeu european, clujenii trebuie sa-i depaseasca intr-o dubla mansa pe francezii de la Lens. Daca va reusi aceasta performanta, CFR va fi calificata in primul tur al Cupei UEFA. Formatia din Hexagon a castigat campionatul in editia 1997-1998, iar anul acesta sarbatoreste o suta de ani de la infiintare. Partida de azi, care incepe la ora 17:00, va fi arbitrata de o brigada din Polonia, avandu-l la centru pe Grzegorz Gilewski. Meciul-retur se va disputa la 23 august, pe stadionul Bollaert, de la ora 21:00.

SOSIRE
Francezii au ajuns la Cluj ieri dupa-amiaza la bordul unui charter care a aterizat la ora 13:00. Jucatorii formatiei din Hexagon nu au oferit nici un fel de declaratii la sosirea in Romania. Lens a fost cazata la Vila Rimini, acolo unde gazdele i-au intampinat cu tuica de prune, pe care francezii nu au evitat sa o guste. La ora 15:00, antrenorul Francis Gillot a sustinut o conferinta de presa, care a fost urmata de antrenamentul oficial, desfasurat de la ora 17:00. "Am venit in Romania constienti ca ne asteapta un meci foarte greu", a spus tehnicianul francezilor.

Cosmin Tilica: "Am inscris doar cu ajutorul echipei"

Jurnalul National: Cosmin, meciul cu Lens este cel mai important jucat de tine pana acum?
Cosmin Tilinca: Pentru mine toate meciurile sunt la fel de importante. Acesta este un pic mai special pentru ca jucam in cupele europene. Eu imi doresc ca jocul cel mai frumos sa fie returul din Franta, cand sper sa punem mana pe trofeu si sa-l aducem la Cluj.

Te gandeai pe vremea cand erai in Divizia B ca vei ajunge sa joci o finala de cupa europeana?
Nu visam nici macar la Divizia A, dar iata ca prin munca am reusit sa ajung aici.

In meciurile desfasurate sezonul acesta in cupele europene ai inscris 7 goluri, la fel ca Gerard de la Liverpool.
Eu sunt departe de Gerard. Sunt doar Tilinca si atat. Am dat golurile astea cu ajutorul echipei si pentru echipa, ca nu joc doar eu in Cupa UEFA Intertoto, joaca CFR Cluj.

Este Lens peste St. Etienne?
Am inteles ca ar fi echipe cam de acelasi nivel, dar Lens a inceput campionatul Frantei in forta. Noi trebuie sa facem totul pentru a ne califica in primul tur al Cupei UEFA.
×
Subiecte în articol: sport cluj uefa