x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CFR CLUJ - STEAUA 0-2 / N-au oprit in halta

CFR CLUJ - STEAUA 0-2 / N-au oprit in halta

25 Oct 2004   •   00:00

La capatul unui meci pe care l-a controlat in majoritatea timpului, Steaua s-a impus in cartierul Gruia, impotriva unei echipe clujene masive, tenace, dar limitate din punct de vedere tehnico-tactic.

MIHAI IGIROSANU

PUNCHEUR. Daniel Oprita a fost din nou printre cei mai importanti jucatori ai Stelei
Trupa lui Walter Zenga isi mentine pozitia secunda si asteapta acum confruntarea de saptamana viitoare cu liderul FC National.

Fara Florentin Dumitru si Mirel Radoi, Zenga a improvizat o linie mediana cu trei inchizatori de meserie, Paraschiv, Lovin si Dorinel Munteanu. Experimentul a functionat fara probleme, iar ros-albastrii s-au impus intr-un meci pe care il asteptau oarecum tematori.

LOVITURA. In fata unui public care umpluse arena din Cluj cu aproape doua ore si jumatate inaintea primului fluier al arbitrului Balaj, Steaua a inceput exploziv, potolind repede frenezia ardelenilor. In secunda 54, Dorinel Munteanu l-a servit perfect pe Oprita, care a inscris in urma unei faze aproape identice cu cea din care a deschis scorul la Sofia. Clujenii au acuzat socul si pana la pauza nu au reusit sa-l deranjeze prea mult pe Martin Tudor.

DECISIV. Dupa pauza, Paraschiv (’53) si Goia (’58) au fost eliminati, iar bucurestenii au profitat de spatiile libere dupa ce au scapat de un iures de start al CFR-ului. Sesizand lentoarea stoperilor clujeni, Zenga l-a scos pe Neaga, neinspirat si greoi, si l-a introdus pe Andrei Cristea, ale carui raiduri au devastat defensiva adversa. In urma unei curse a ex-bacauanului, Ogararu a incheiat conturile, printr-un sut fara sperante pentru Stef.

LUI ZENGA I-A PLACUT DICA

Desi nu a avut o evolutie stralucita, pierzand cateva baloane importante mai ales pe faza ofensiva, Nicolae Dica a fost remarcat de antrenorul Walter Zenga: "Este o victorie importanta pentru Steaua, pentru ca la CFR nu au castigat nici Dinamo, nici Rapid. Este importanta pentru ca echipa a venit obosita dupa meciul cu Standard si ma temeam de acest meci. Cel mai bun jucator al Stelei a fost Dica, chiar daca nu a marcat", a declarat tehnicianul italian dupa incheierea partidei. "Steaua a fost astazi de neinvins", a concluzionat antrenorul gazdelor, Aurel Sunda.

A FOST LUME SI PE BLOCURI

Sosirea Stelei la Cluj a declansat un interes enorm printre fanii celor de la CFR. Spectatorii au inceput sa populeze tribuna si peluza micutei arene inca de la ora 12:30, iar cei care nu au avut bani de bilet au vizionat intalnirea de pe acoperisul unui bloc de langa stadion. Acestia au fost peste 300. Steaua a fost incurajata de peste 500 de fani, care pe final au fost dirijati de capitanul echipei, Rica Neaga.
×
Subiecte în articol: sport