x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cine apara cu Armenia?

Cine apara cu Armenia?

26 Oct 2004   •   00:00

Accidentat in minutul 55 al derby-ului PSV - Ajax (2-0), disputat duminica dupa-amiaza, portarul echipei nationale, Bogdan Lobont, va lipsi de pe gazon aproximativ doua luni. Pierderea sa provoaca o criza fara precedent in poarta tricolorilor.

MIHAI IGIROSANU

ABSENT. Bogdan Lobont este ultima pierdere pentru echipa nationala, dupa cea a lui Adrian Mutu
Lobont a suferit o fractura a tibiei stangi si medicii olandezi au estimat, dupa primele controale, ca portarul Romaniei va trebui sa stea 6 luni in afara gazonului.

DIAGNOSTIC. Lucrurile s-au mai linistit ieri, cand medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, a anuntat ca accidentarea nu este atat de grava, iar perioada de inactivitate se va intinde pe durata a doar doua luni. Pana la finele acestei saptamani, Lobont va sosi in Bucuresti pentru a fi vazut de doctorul Popescu si a ramane sub supravegherea masorului Victor Hexan, cel care l-a mai avut in grija, la Amsterdam, si la precedenta accidentare grava.

VARIANTE. In aceste conditii, Lobont va absenta de la ultimul meci pe care nationala noastra il va disputa in acest an, pe 7 noiembrie, la Erevan, impotriva Armeniei. Selectionerul Iordanescu are deja batai de cap in privinta portarului titular pentru partida cu armenii. In acest moment, campionatul intern ofera putine variante viabile, doar Marius Popa, de la FC National, si rapidistul Emilian Dolha, care au mai prins lotul reprezentativ in ultimul timp. O posibila solutie ar putea veni tocmai din Grecia, acolo unde Sorin Colceag este titular si om de baza la Panionios. El a aparat excelent in partida din grupele Cupei UEFA cu Newcastle si este unul dintre principalii artizani ai ascensiunii micutului club atenian, care in acest moment este a treia forta a fotbalului din Grecia, dupa Olympiakos si Panathinaikos.

BANDEROLA CU BUCLUC

Absentele certe ale lui Mutu si Lobont provoaca semne de intrebare si pentru purtatorul banderolei de capitan in partida de la Erevan. Cel mai probabil, capitanul tricolorilor va fi din nou stoperul Cristian Chivu, care are mari sanse sa revina la echipa nationala cu acel prilej, dupa lunga perioada de suspendare. O alta solutie ar fi fost Pancu, dar el este suspendat pentru acest meci si, in plus, are inca probleme medicale.

ADRIAN ILIE

Problemele lui Mutu cu drogurile si iminenta sa suspendare lasa o gaura imensa la echipa nationala. Cum din campionatul intern doar, eventual, stelistul Rica Neaga l-ar putea substitui pe atacantul lui Chelsea, imbucuratoare este revenirea in prim-plan a lui Adrian Ilie. La 33 de ani, "Cobra" face furori la FC Zürich, in campionatul Elvetiei. Intr-un meci disputat duminica in Cupa Tarii Cantoanelor, Ilie a marcat patru goluri si a oferit o pasa de gol pentru echipa sa in victoria cu 7-2 obtinuta pe terenul celor de la FC Herisau (liga a III-a). Alte solutii pentru echipa nationala le-ar putea reprezenta Florin Bratu (Nantes), Cosmin Contra (WBA), Alin Stoica (FC Bruges), Dumitru Mitu (Panathinaikos), Vali Nastase (Bologna), jucatori care nu s-au aflat in vizorul selectionerului la meciul cu Cehia, de la Praga.

×
Subiecte în articol: sport