x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sorana Cîrstea joacă vineri meciul carierei. O victorie cu Paolini o aduce în premieră în Top 20 WTA

Sorana Cîrstea joacă vineri meciul carierei. O victorie cu Paolini o aduce în premieră în Top 20 WTA

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   13:30
Sorana Cîrstea joacă vineri meciul carierei. O victorie cu Paolini o aduce în premieră în Top 20 WTA
Sursa foto: Hepta

Sorana Cîrstea o întâlnește vineri la Dubai pe italianca Jasmine Paolini, în semifinala turnelui WTA de 1000 de puncte. O victorie îi poate aduce șansa de a trece pe locul 15 în clasamentul mondial, cel mai bun al carierei. Ar putea fi și o calificare în premieră într-o finală de turneu Masters.

Partida cu italianca Jasmine Paolini, din semifinala turneului de 1000 de puncte are o importanță deosebită pentru româncă, din perspectiva calculelor ce se fac privind punctele pe care le are de apărat luna viitoare la Indian Wells și la Miami Open.

Ratarea semifinalei de vineri echivalează și cu posibila scădere dramatică a șanselor de a ajunge în viitorul apropiat în top 20.

Sorana Cîrstea a obținut rezultate foarte bune în sezonul trecut la Indian Wells, unde a ajuns în sferturile de finală, și la Miami, unde s-a calificat în semifinală.

Astfel, jucătoarea de 33 de ani ar putea pierde multe puncte în clasament dacă nu repetă în Statele Unite performanțele de anul trecut.

Concret, Cîrstea are de apărat 215 puncte la Indian Wells și 390 la Miami, un total de 605 puncte.

Din această perspectivă, semifinala de vineri se poate dovedi o șansă unică de a ajunge în top 20.

Miza accederii în top 20 este însă și a italiencei, care cu o victorie ar putea ajunge pe locul 16 WTA, după ce cea mai bună clasare din carieră a fost pentru ea locul 24.

Italianca are avantajul moral al celor două victorii din întâlnirile directe, în timp ce Cîrstea vine cu un moral solid, după ce a reușit cea mai importantă revenire din carieră, așa cum a recunoscut chiar ea, joi, în sferturile de finală cu Marketa Vondrousova.

În schimb, Paolini, după ce le-a învins pe Haddad Maia, Leylah Fernadez și Maria Sakkari, a avut parte de o zi de pauză, ea beneficiind de retragerea Elenei Rybakina în sferturi.

Partida se joacă pe arena centrală, cel mai devreme de la ora 15.00.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cirstea paolini dubai