x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport COME-BACK: Besiktas se da peste cap sa-l readuca pe Mircea Lucescu

COME-BACK: Besiktas se da peste cap sa-l readuca pe Mircea Lucescu

de Dragos Stoica    |    25 Noi 2006   •   00:00
COME-BACK: Besiktas se da peste cap sa-l readuca pe Mircea Lucescu

Emisari pentru "pasa". Dorind cu orice pret sa-l convinga pe Lucescu sr sa se intoarca la Istanbul, conducerea "vulturilor" i-a instalat acestuia la Donetk un pachet tv la care tehnicianul poate urmari campionatul Turciei.

Emisari pentru "pasa". Dorind cu orice pret sa-l convinga pe Lucescu sr sa se intoarca la Istanbul, conducerea "vulturilor" i-a instalat acestuia la Donetk un pachet TV la care tehnicianul poate urmari campionatul Turciei.
Pentru Besiktas, lucrurile sunt clare. Nemultumiti total de performantele clubului dupa numirea in functia de antrenor a lui Jean Tigana, baskanii "vulturilor" au alcatuit o lista de posibili inlocuitori ai francezului formata dintr-un singur nume: Mircea Lucescu.

ACORD? In urma cu cateva zile, presa din Turcia a scris pe larg ca Besiktas ar fi ajuns deja la un acord de principiu cu tehnicianul lui Sahtior Donetk, care ar urma sa revina pe banca formatiei din Istanbul in pauza de iarna. Desi mai are contract cu Sahtior inca un an si jumatate, Lucescu pare sa-l fi convins pe patronul Rinat Ahmetov sa-l lase sa plece, in conditiile in care salariul sau anual este de 3 milioane de dolari. "Daca suntem eliminati din Liga Campionilor, nu ma voi opune plecarii tale", i-ar fi spus Ahmetov lui Lucescu in urma cu cateva zile.

EFORTURI. Afland despre discutiile cu Ahmetov, conducerea lui Besiktas s-a grabit sa bata fierul cat este cald si a trimis la Donetk o echipa de tehnicieni care i-au instalat lui "Luce" un pachet tv special, "Digiturk", prin satelit, datorita caruia tehnicianul poate urmari acum toate partidele care se disputa in campionatul Tuciei. "In afara acestui lucru, Lucescu a primit si casete video cu toate meciurile disputate de Besiktas in acest sezon", a notat ieri Fanatik. In cazul in care va da curs ofertei facute de "alb-negri", Lucescu se va afla la cea de-a treia experienta ca antrenor pe malul Bosforului. Tehnicianul a pregatit prima oara pe Galatasaray Istanbul, unde a venit in vara lui 2000, pentru ca doi ani mai tarziu sa accepte provocarea rivalilor de la Besiktas, castigand cate un titlu de campion cu fiecare echipa.

Cel mai bun
La doi ani si jumatate de cand a parasit Turcia, Mircea Lucescu este in continuare antrenorul cu cele mai bune performante inregistrate in Liga Campionilor cu o echipa din "Super lig". Potrivit site-ului nethaber.com, actualul tehnician al ucrainenilor de la Sahtior Donetk a inregistrat cu Galatasaray, in sezoanele 2000-2001 si 2001-2002, noua victorii, noua rezultate de egalitate si opt infrangeri, ceea ce reprezinta o medie de succes de 46%. In 2000-2001, "Galata" s-a calificat in premiera in sferturile de finala ale Ligii Campionilor, iar in sezonul 2001-2002 a acces pana in turul doi al acestei competitii. La Besiktas, echipa pe care a antrenat-o in perioada 2002-2004, Mircea Lucescu a obtinut doua victorii, un rezultat de egalitate si trei infrangeri, respectiv rata de succes de 39%.

×
Subiecte în articol: sport lucescu beşiktaş