x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Comisia de analiză video

Comisia de analiză video

de Daniel Stan    |    23 Aug 2007   •   00:00
Comisia de analiză video
Sursa foto: Catalin Abagiu/

In momentul in care Mircea Sandu a anunţat infiinţarea unei noi comisii de analiză video a incidentelor de la meciurile din Liga 1, Dumitru Dragomir a reacţionat dur, considerănd "o aberaţie" decizia Naşului.

LIGA 1 - Ce face FRF este contestat la LPF


In momentul in care Mircea Sandu a anunţat infiinţarea unei noi comisii de analiză video a incidentelor de la meciurile din Liga 1, Dumitru Dragomir a reacţionat dur, considerănd "o aberaţie" decizia Naşului.

După recentul scandal al comisiilor de litigii, plimbate de la FRF la LPF şi inapoi, intre cele două foruri a izbucnit un nou scandal, motivul fiind infiinţarea unei noi comisii de analiză video a partidelor din Liga1.

PESTE REGULAMENT. "Am constituit o nouă comisie care va analiza pe baza probelor video incidentele netrecute in raport de observatori şi arbitri. După vizionare, comisia va face un raport către secretarul general, după care acesta il va trimite mai departe comisiilor de disciplină abilitate", a anunţat preşedintele FRF, Mircea Sandu. Imediat, omologul său de la LPF, Dumitru Dragomir, a "luat foc", susţinănd că totul este impotriva regulamentelor in vigoare. "Ce s-a făcut, o nouă comisie? Cine spune asta? Eu nu ştiu nimic de aşa ceva. Atunci observatorii şi comisiile abilitate ce mai fac? Este contrar regulamentului, o comisie trebuie aprobată de Adunarea Generală. Este o anomalie pe care nu o inţeleg", a reacţionat şeful Ligii.

ARBITRAJ. Dragomir nu este de acord nici cu afirmaţia lui Ionuţ Lupescu, după ce directorul general al FRF a spus că, in primele patru etape din Liga 1, arbitrajele au fost bune: "Nu i-am făcut o analiză lui Lupescu să văd dacă faptul că el deleagă arbitri a fost cea mai bună alegere a federaţiei. Este clar că s-a arbitrat la fel de prost ca sezonul trecut şi la fel va fi şi in continuare. Este adevărat, sunt oameni, mai greşesc. Pot spune doar că au fost arbitraje de excepţie, dar şi unele proaste." In replică, Lupescu a declarat că este mulţumit de prestaţia sa vizavi de delegările arbitrilor: "Numirea mea de către federaţie a fost cea mai bună măsură luată in fotbalul romănesc in ultimii zece ani. In proporţie de 90%, arbitrii şi-au făcut datoria. Cei care au greşit nu vor mai fi delegaţi, alţii vor fi retrogradaţi", Lupescu atacă voalat, fără a da nume, şi anumite formaţii, obişnuite in opinia sa să aibă control in privinţa arbitrilor: "Sunt patru-cinci echipe care aveau strategia de a pune presiune pe arbitri. Poate că a mers acum zece ani, dar cu noi nu o să le mai meargă".

După Dinamo, şi Steaua şi-a amănat meciul

Comitetul de Urgenţă al LPF a aprobat cererea clubului Dinamo de a amăna partida de la Constanţa, cu Farul, programată măine in cadrul etapei a 5-a a Ligii 1, pe motiv de accidentări inaintea returului cu Lazio, din turul 3 al Ligii Campionilor. Rivalii din Ghencea au reacţionat imediat, cerănd acelaşi lucru pentru jocul cu Pandurii Tg. Jiu, iar oficialii Ligii au răspuns, de asemenea, pozitiv. Surprinzător insă, LPF a programat cele două restanţe la data de 12 septembrie, in aceeaşi zi cu meciul amical dintre Germania şi Romănia, programat la Köln. In această situaţie, selecţionerul Victor Piţurcă nu poate apela la jucătorii de la Dinamo şi de la Steaua. "Nu sunt de acord cu amănarea partidei. Trebuia să se joace sămbătă, Steaua avea destul timp să pregătească meciul cu BATE Borisov. Nu vom contesta decizia, asta este", a declarat antrenorul Pandurilor, Eugen Neagoe. In schimb, conducerea Farului a făcut contestaţie la LPF, susţinănd favorizarea lui Dinamo, dar decizia nu se va mai schimba.

"E interes naţional, nu mă iau eu după toţi licuricii care spun că avantajez o echipă sau alta. Eu respect regulamentele", a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

×
Subiecte în articol: sport