x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Comisiile nimănui

Comisiile nimănui

de Daniel Stan    |    04 Aug 2007   •   00:00
Comisiile nimănui
Sursa foto: Cristi Preda/

După ce Comisia de Disciplină a decis ca "roş-albii" să joace cu porţile inchise două etape, Comisia de Apel a anulat ieri hotărărea. Cu o zi inainte, doi nemţeni fuseseră iertaţi de suspendare, dar nu şi stelistul Neaga.

După ce Comisia de Disciplină a decis ca "roş-albii" să joace cu porţile inchise două etape, Comisia de Apel a anulat ieri hotărărea. Cu o zi inainte, doi nemţeni fuseseră iertaţi de suspendare, dar nu şi stelistul Neaga.

Trecerea comisiilor de judecată de la FRF la LPF nu a fost de bun augur. După primele chemări "la bară", amintitele foruri s-au intrecut in greşeli.

CONTRAZICERI. Joi, la prima dezbatere din noul sediu, Comisia de Disciplină, prezidată de Iosif Robi Urs, a judecat incidentele comise de galeria dinamovistă in prima etapă, la Buzău. Verdictul? Două etape pe teren propriu cu porţile inchise! Conducerea dinamovistă nu a fost de acord, iar ieri Comisia de Apel, condusă de Daniel Florea, a rejudecat cazul, anulănd decizia iniţială. Singura hotărăre in plus a fost dublarea amenzii, de la 500 de milioane de lei vechi la un miliard. "Fanii noştri au fost provocaţi, avem dovezi in acest sens. Nu era normal să fim suspendaţi", a spus managerul sportiv al "căinilor", Petre Buduru.

ABERANT. Posibil ca prin această decizie a Comisiei de Apel să se creeze un precedent. "Nu era normal ca echipa să sufere pentru ce au făcut acei suporteri, care vin la stadion doar pentru a face scandal", a declarat antrenorul Mircea Rednic. Dacă in privinţa "căinilor" au judecat drept, Comisia de Disciplină nu a mai căntărit la fel un alt caz. Eliminaţi in timpul meciului Steaua - Ceahlăul, din prima etapă a Ligii 1, nemţenii Rusmir şi Vranjkovici au fost iertaţi, considerăndu-se că arbitrul Sebastian Colţescu a luat decizii neconforme cu realitatea. In schimb, stelistul Neaga, trimis şi el mai devreme la cabine, a primit o etapă de suspendare, specialiştii susţinănd că aceste decizii sunt aberante.

Din nou victorie pentru Hagi

Cu mari absenţe in atac, Steaua a fost salvată din nou de Dică, marcatorul partidei de la Constanţa fiind singurul jucător din Ghencea care a inscris in acest campionat. Gică Hagi a inceput partida cu Zapata, Bădoi şi Zaharia in teren, toţi trei fiind in premieră titulari la Steaua intr-o partidă oficială. In prima repriză, roş-albaştrii au avut o singură ocazie de a marca, cănd Dică a reluat cu capul, dar Vlas a respins excelent. Şi partea secundă a fost echilibrată, şansele de gol lipsind in continuare. Steaua s-a bazat in special pe fazele fixe şi a reuşit să marcheze prin Dică (’63), după un corner executat de Nicoliţă. "Aş vrea să remarc efortul, dorinţa, concentrarea jucătorilor mei, care au făcut un efort fantastic după meciul de marţi şi o noapte pierdută. Sunt fericit că am luat cele trei puncte intr-o deplasare foarte grea", a spus după meci Hagi.

Avertisment

"Este bine că s-a revenit asupra deciziei şi fanii adevăraţi pot fi in tribune, dar referitor la dublarea amenzii, ar fi fost bine să o achite cei care au provocat incidentele. Să-şi văndă casele şi să plătească"

Mircea Rednic ,antrenor Dinamo

Mulţumit

"Decizia este una corectă, deşi amenda este cam mare. Jandarmeria trebuie să ia măsurile de protecţie necesare, nu noi. Dar dintre toate deciziile din ultimul timp, asta e cea mai bună"

Vasile Turcu,acţionar Dinamo

Liga I, etapa 2

Ieri

Farul - Steaua 0-1:

N. Dică (’63)

Ceahlăul - Gloria Buzău 4-0:

Cebotaru (’37), Rujmir (’67),

Frunză (’85), Ayza (’90)

 Azi

-18:00 (Telesport):UTA - Dacia Mioveni

Arbitri: Şt. Erdei - O. Şovre, D. Mudura

-18:00 (Naţional TV): Poli Iaşi - "U" Craiova

Arbitri: M. Avram - M. Nagy,Ed. Ungureanu

-20:45 (Antena 1): Dinamo - FC Vaslui

Arbitri: T. Lajos - M. Savaniu, A. Oniţa

Duminică

- 18:00 (TVR 1): FC Unirea - "U" Cluj

Arbitri: A. Bogaciu - N. Marodin,Ed. Crăngaşu

-18:30 (Telesport): Pandurii - Oţelul

Arbitri: A. Ioniţă - S. Caia, M. Toderici

-20:00 (Naţional TV): Rapid - Gloria Bistriţa

Arbitri: T. Crăciunescu - Dr. Iliescu,B. Szoke

-21:30 (Kanal D): CFR Cluj - Poli Ştiinţa Timişoara

Arbitri: Cr. Balaj - Z. Szekely, I. Pop

Clasament

1. Steaua 3-1 6p

2. "U" Craiova 4-0 3p

3. Ceahlăul 5-2 3p

4. Poli Ştiinţa Timişoara 3-1 3p

5. Dinamo 2-1 3p

6. Rapid 2-1 3p

7. CFR Cluj 1-0 3p

8. UTA 2-2 1p

9. FC Vaslui 2-2 1p

10. Gloria Bistriţa 2-2 1p

11. FC Unirea 2-2 1p

12. Pandurii 1-1 1p

13. "U" Cluj 1-1 1p

14. Dacia Mioveni 1-2 0p

15. Oţelul 0-1 0p

16. Poli Iaşi 1-3 0p

17. Gloria Buzău 1-6 0p

18. Farul 0-5 0p

Etapa următoare (11 august): "U" Craiova - CFR Cluj, Steaua - Poli Iaşi, Gloria Buzău - Farul, Gloria Bistriţa - UTA, Dacia Mioveni - FC Vaslui, "U" Cluj - Rapid, Oţelul - FC Unirea, Poli Ştiinţa Timişoara - Pandurii, Ceahlăul - Dinamo.

×
Subiecte în articol: sport steaua arbitri