x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Concursul de portari

Concursul de portari

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    05 Mai 2009   •   00:00
Concursul de portari
Sursa foto: Picasa 2.7/

Accidentările lui Bogdan Lobonţ şi Emilian Dolha au sunat alarma în Ştefan cel Mare. Rămaşi doar cu al treilea portar din lot, Matache, conducătorii "câinilor" caută disperaţi încă doi goalkeeperi pentru finalul de campionat.



Momentan, pe lista dinamoviştilor sunt patru portari străini, numele a trei dintre ei fiind deja cunoscute, letonul Aleksandr Kolinko şi sârbii Igor Kojici şi Vojislav Dragovici. Totuşi, preşedintele Consiliului Executiv al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ieri că în partida de astăzi, de la Galaţi, titular va fi cel de-al treilea portar din lot, Florin Matache. "Există patru posibilităţi de aducere a unui portar străin. Toate cele patru îndeplinesc condiţiile de legitimare. E vorba de portari străini. Nu există însă posibilitatea ca vreunul dintre ei să apere în partida cu Oţelul Galaţi. Meciul e pregătit. Nu suntem într-o situaţie fără nici o soluţie. Matache este al treilea portar, a mai apărat, nu e o problemă. A apărat şi în preliminariile Cupel UEFA şi în competiţia internă", a anunţat Badea.

DRAGOVICI E FAVORIT
Sârbul Igor Kojici (22 de ani), de la Hajdul Belgrad, şi letonul Aleksandrs Kolinko, de la Olimps Riga, au sosit ieri în ţară şi au negociat contractele cu Dinamo. Vojislav Dragovici (26 de ani), fost la divizionara secundă din Serbia, FK Vozdovac, este aşteptat să sosească în această seară. Se pare că acesta din urmă ar fi semnat deja un contract valabil până la sfârşitul anului, în vreme ce primii doi ar urma să parafeze înţelegeri doar pentru cele cinci etape rămase. Dragovici, înalt de 1,98 metri, şi care a făcut parte din lotul lui Chievo între 2001 şi 2003, pare să fie favorit să apere în derby-ul cu Steaua, din Ghencea, programat vineri seară. De altfel, sârbul a fost foarte aproape să semneze şi cu "roş-albaştrii" în 2004, când steliştii erau pregătiţi de Walter Zenga. Portarul naţionalei Letoniei, Kolinko, care va împlini 35 de ani luna viitoare, a oferit şi o declaraţie la sosirea în Bucureşti. "Sper să mă înţeleg cu Dinamo, apoi vreau să contribui la câştigarea campionatului."

S-a accidentat şi Niculae!

Cel mai în formă atacant al lui Dinamo, Marius Niculae, va absenta în meciul de astăzi, cu Oţelul. "Săgeată" nu a făcut deplasarea la Galaţi din cauza unei contuzii musculare, antrenorul Mircea Rednic nedorind să rişte pierderea jucătorului în vederea derby-ului cu Steaua. Preşedintele executiv al lui Dinamo contestă delegarea lui Viorel Berbecarul pentru meciul de la Galaţi: "Avem mai mulţi fotbalişti aflaţi la câte un cartonaş galben de suspendare şi la meciul cu Oţelul a fost delegat Berbecaru, care e un arbitru pro-Steaua! Asta în condiţiile în care vom întâlni rivala din Ghencea chiar peste două etape! Suntem obligaţi să ne regândim toată strategia pentru jocul de la Galaţi, ca să ne protejăm jucătorii aflaţi în pericol. Situaţia asta putea fi evitată dacă s-ar fi ales un alt arbitru", a proclamat Borcea. Comisia de Disciplină a hotărât ieri ca Tamaş şi Kone, eliminaţi în meciul Dinamo - CFR, să fie suspendaţi câte o etapă.

×
Subiecte în articol: sport