x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Constantenii s-au trezit brusc din vis

Constantenii s-au trezit brusc din vis

25 Oct 2004   •   00:00

Dupa succesul rasunator in fata Barcelonei, HCM Constanta a pierdut sambata, pe teren propriu, cu 25-26 (14-15), in fata macedonenilor de la Vardar Skopje, echipa considerata outsider-ul grupei A din Liga Campionilor.

MIHAI IGIROSANU

LUPTA. Meciul de pe Litoral a fost o veritabila batalie, din care ambitiosii macedoneni au iesit invingatori
Infrangerea coboara echipa constanteana pe ultimul loc, cu doua puncte, in vreme ce lider a devenit Pick Szeged, maghiarii invingand acasa pe Barcelona cu scorul de 22-21. Urmatoarea partida pentru HCM este programata la 30 octombrie, pe terenul catalanilor.

COSMAR. Desi cu un sfert de ora inainte de final conducea cu 21-17, echipa lui Aiham Omer a avut un final de meci extrem de slab, cu numeroase atacuri gresite si o ineficacitate dezarmanta la aruncarile de la 7 metri. De altfel, in ultimele zece minute romanii au irosit nu mai putin de trei penalitati, preferand executii in bascalie sau cu o forta redusa, in locul unor aruncari in forta sau plasate. Desi play-maker-ul Marius Stavrositu a evoluat mult mai bine decat in meciul cu Barcelona, reusind si cinci goluri, constantenii au fost trasi in jos de o aparare mediocra. Interii macedoneni Stojanovici, Jonovski si Kajganici (introdus in repriza secunda) au reusit impreuna 16 goluri, prin aruncari de la 9 metri sau patrunderi lejere prin centrul visatoarei defensive locale. "Asa cum ne-au batut ei acasa, asa cred ca-i vom invinge si noi la Skopje", si-a facut curaj la final constanteanul Stavrositu.

PRESIUNE. La finalul intalnirii, extrem de afectat, antrenorul Aiham Omer a incercat sa explice esecul: "Noi am pierdut un meci pe care il puteam castiga. Oaspetii au avut un portar in zi de gratie. Jucatorii au aratat ca nu au sange rece in momentele tensionate. Calificarea se va juca pana in ultima secunda a ultimului meci. Aceasta presiune psihologica, dupa succesul cu Barcelona, ne-a jucat feste. Am facut greseli in aparare, iar unii jucatori au demonstrat ca nu au valoare de Liga Campionilor". Tehnicianul oaspetilor Dragan Djukici a fost mai concis: "Daca pierdeam, nu mai aveam nici o sansa de calificare. Eu cred ca portarii au facut diferenta".

VARDAR SKOPJE N-A AVUT TRICOURI DE SCHIMB

Vardar Skopje reprezinta un club cu o traditie bogata in sportul european, dar se afla acum intr-o situatie financiara jalnica. Oaspetii constantenilor au ajuns la meci la bordul unui autocar aflat intr-o stare precara, dupa un drum care a durat aproape o zi. Pe finalul reprizei secunde, tricoul interului Mitrovici a fost complet sfasiat in urma unui duel pe semicerc, dar din cauza lipsei unei alte bluze jucatorul macedonean a fost nevoit sa-si pastreze acelasi echipament.
×
Subiecte în articol: sport