x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Continuare la Tribunal

Continuare la Tribunal

de Daniel Stan    |    15 Sep 2008   •   00:00
Continuare la Tribunal

FC VASLUI – DINAMO 1-2
Aşa cum a avertizat înainte de meci, patronul vasluienilor a făcut memoriu pentru că roş-albii l-au folosit pe brazilianul Julio Cesar, fiind hotărît, în caz că nu i se va da dreptate din partea forurilor din ţară, să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.



FC VASLUI – DINAMO 1-2
Aşa cum a avertizat înainte de meci, patronul vasluienilor a făcut memoriu pentru că roş-albii l-au folosit pe brazilianul Julio Cesar, fiind hotărît, în caz că nu i se va da dreptate din partea forurilor din ţară, să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Meciul, precedat de un scandal ca la uşa cortului între oficialii celor două cluburi, s-a terminat cu un succes norocos al grupării din Ştefan cel Mare. Gazdele au avut partida în mînă, în faţa unei trupe fără reacţie pînă la prima reuşită a lui Dănciulescu.

FAIR-PLAY
În absenţa golgeterului Burdujan, Viorel Hizo l-a titularizat pe Nemanja Jovanovic, iar sîrbul nu a înşelat încrederea tehnicianului. A deschis scorul (’10) şi i-a mai iertat pe dinamovişti în două situaţii, cînd Adrian Cristea şi Lobonţ au scos de pe linia porţii. După pauză a continuat acelaşi scenariu, cu ghinion de partea Vasluiului şi şansă pentru “cîini”, care au întors rezultatul. “Am pierdut pe nedrept, Dinamo a obţinut o victorie mincinoasă. Am fost net superiori la toate capitolele. Au avut parte de un ajutor divin, este nedrept ce ni s-a întîmplat. Nu sînt supărat pe jucători, au luptat, şi-au creat ocazii, dar ăsta e fotbalul”, a declarat Viorel Hizo. De partea cealaltă, tehnicianul “cîinilor”, Mircea Rednic, a recunoscut superioritatea adversarului: “Poate un rezultat de egalitate era mai echitabil. Vasluiul a avut o evoluţie remarcabilă. Sînt fericit pentru victorie, dar a fost vorba şi de noroc. Vasluiul a fost cel mai greu adversar pînă acum”.

AMENINŢARE
La final, gazdele au spus că rezultatul nu va rămîne cel înscris pe tabelă, contestînd dreptul de joc al brazilianului Julio Cesar. “Este inadmisibil ca un jucător suspendat să fie iertat. Dacă s-a judecat după casete, atunci de ce nu i s-a aplicat o sancţiune lui Lobonţ? Este nedrept şi sper ca, în baza memoriului nostru, comisiile să facă dreptate pînă la urmă.” La rîndul său, patronul Adrian Porumboiu a declarat: “Am făcut memoriu împotriva lui Julio Cesar şi, dacă nu ni se va da dreptate în ţară, vom merge la TAS, la Lausanne. Nu se poate ca o decizie dată să fie întoarsă, vor pierde meciul la «masa verde». Eu i-am anunţat”.

Contre între Rednic şi Hizo

Antrenorul dinamoviştilor, Mircea Rednic, nu-l iartă pe Adrian Porumboiu, pe care îl va da în judecată în urma afirmaţiilor făcute de patronul vasluienilor după “scandalul SMS-ului”. Cei doi s-au evitat după meci, însă tehnicianul “cîinilor” a ţinut să-i răspundă omologului său de pe banca Vasluiului. “Noi am jucat fotbal adevărat, nu Dinamo”, a spus Hizo. “Nu poţi cîştiga dacă nu joci fotbal, domnul Hizo are părerea lui, eu pe a mea”, a spus Rednic.

Euforie - Finanţatori bucuroşi

La finalul partidei, oficialii dinamovişti s-au împăcat cu Adrian Porumboiu. “Oamenii se mai ceartă, dar se împacă în cele din urmă.

Au fost oaspeţii mei şi regret cele întîmplate vizavi de cazare”, a declarat Porumboiu. Finanţatorii dinamovişti erau bucuroşi. “O victorie meritată, echipa a muncit mult. Vasluiul chiar merită prezenţa în Europa”, a spus preşedintele executiv al “cîinilor”, Cristi Borcea. Acesta a fost completat de un alt acţionar, Vasile Turcu: “Victorie cu emoţii, dar sîntem mulţumiţi şi fericiţi”.

Nec Nijmegen a remizat cu Twente Enschede

Antrenorul secund al dinamoviştilor, Jean Vlădoiu, i-a spionat pe viitorii adversari din turul 3 preliminar al Cupei UEFA, olandezii de la NEC Nijmegen, în deplasarea cu Twente Enschede. După ce a fost condusă cu 1-0, NEC a reuşit remiza pe final, în urma golului marcat de Tshimbaba în minutul 88. În clasamentul din Eredivisie, NEC are patru puncte după două etape. Adversara vasluienilor, Slavia Praga, va evolua în această seară pe teren propriu cu Jablonec. Partida dintre Nijmegen şi Dinamo se va disputa joi, de la ora 20:45, în direct la Antena 1.

×
Subiecte în articol: sport