x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Coşmarul a venit în 660 de secunde

Coşmarul a venit în 660 de secunde

de Dragos Stoica    |    10 Dec 2009   •   00:00
Coşmarul a venit în 660 de secunde
Sursa foto: /Reuters

Visul ialomiţenilor de a evolua în primăvara Ligii Campionilor s-a spulberat din start, după numai 11 minute de groază în care nemţii au marcat toate cele trei goluri.



Nici cei mai pesimişti români nu se aşteptau la un asemenea început de meci. Cu siguranţă, însă, cei mai surprinşi de ceea ce s-a întâmplat în primele 11 minute au fost Dan Petrescu şi jucătorii Unirii, care s-au trezit eliminaţi din cursa pentru primăvara Ligii înainte ca măcar să fi apucat să transpire.

Toată şansa de care a avut parte Unirea în meciul de la Glasgow şi în returul cu Sevilla de la Bucureşti a trecut şi-a făcut decontul în startul întâlnirii cu VfB. Fără victorie pe teren propriu din luna august, şvabii au demarat cu pedala la podea. În cockpit s-a aflat Ciprian Marica, cel care se afla în război cu ultraşii şvabi, ex-dinamovistul dezgheţând tabela după numai 120 de secunde. Fără reacţie în centrul apărării, unde absenţele lui Maftei şi mai ales Galamaz s-au dovedit absolut insurmontabile, ialomiţenii au scos din nou mingea din plasă în minutul 5, reuşita lui Trasch fiind întregită într-un adevărat coşmar în minutul 11 de Pogrebnyak, un alt fotbalist fugărit săptămâna trecută de fanii lui Stuttgart.

La 3-0, cu 37.000 de spectatori cântând în picioare, VfB a redus motoarele, dar Unirea era deja prăbuşită. Elevii lui Petrescu au revenit ceva mai remontaţi de la vestiare, Semedo aducând alinare printr-un gol de onoare căzut după o eroare a lui Boka, însă nemţii rămân nemţi. Uşor deconcertaţi, băieţii lui Christian Gross au pus din nou stăpânire pe meci, ratând spre final alte 3-4 ocazii uriaşe. Succes fără dubiu pentru Stuttgart, iar Unirea continuă ca singură reprezentantă a soccerului românesc doar în Europa League, ceea ce, la nivelul actual al fotbalului nostru, este o performanţă absolut lăudabilă.  

Stadion: "Mercedes-Benz Arena"
Spectatori: 40.000

Au marcat: Marica ('5), Trash ('8), Pogrebniak ('11)/ Semedo ('47)

Arbitri: V. Kassai - G. Eros, T. Vamos (toţi din Ungaria)

Stuttgart: Lehman - Boka, Tasci, Delpierre, Celozzi - Gebhardt, Trash, Khedira ('60 Kuzmanovici), Hleb ('55 Rudy) - Pogrebniak, Marica ('84 Cacau). Antrenor: Christian Gross

Unirea: Arlauskis - Bordeanu, Fernandes, Mehmedovici, Brandan - Semedo, Pădureţu, I. Apostol ('85 Todoran), T. Bălan ('62 Rusescu), Onofraş ('46 Varga), Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu

×
Subiecte în articol: sport