x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristi Chivu, cel mai avertizat jucător din Ligă

Cristi Chivu, cel mai avertizat jucător din Ligă

de Mihai Morcovescu    |    23 Mai 2010   •   00:00

Conform site-ului oficial UEFA, fundașul român al echipei Inter Milano, Cristi Chivu, este jucătorul care a primit cele mai multe cartonaşe galbene în acest sezon de Liga Campionilor. În cele 608 minute pe care le-a bifat în tricoul noii campioane a Europei, Chivu a fost avertizat de cinci ori.

Câte patru "galbene" au primit Chidi Odiah (ŢSKA Moscova), Tomas Sivok (Beşiktaş), Leandro Almeida (Dinamo Kiev), Fernando (Porto), Thiago Motta şi Lucio (Inter Milano), Jeremy Toulalan și Cris (Lyon), Mark van Bommel (Bayern Munchen) şi Gerard Pique (Barcelona).

Golgheterul UEFA Champions League 2009/2010 a fost argentinianul Lionel Messi, starul Barcelonei marcând 8 goluri, cu unul mai mult decât Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi Ivica Olici (Bayern Munchen).

Cel mai bun pasator al celei mai importante competiţii europene inter-cluburi a fost olandezul lui Inter Milano, Wesley Sneijder, cu şase pase decisive. Acesta a fost urmat de Andrei Arşavin (Arsenal) şi Alberto Gilardino (Fiorentina), ambii cu câte cinci pase "assist"-uri.

Atacantul argentinian al noii deţinătoare a Ligii Campionilor, Diego Milito, a fost surprins în poziţie de ofsaid de 28 de ori, fiind lider la acest capitol. Pe locurile următoare se află Zlatan Ibrahimovici (Barcelona) cu 18 semnalizări şi Filippo Inzaghi (AC Milan) cu 17.

Cel mai dur fotbalist din Ligă a fost fundaşul brazilian al Barcelonei, Daniel Alves, care a comis 27 de faulturi. Acesta este urmat în clasament de Mark van Bommel (Bayern Munchen) cu 26, Sergio Ramos (Real Madrid) şi Alexander Song (Arsenal) cu  câte 25 de faulturi comise. La polul opus, cel mai faultat jucător a fost germanul Bastian Schweinsteiger (Bayern Munchen), care a fost supus agresiunilor de către adversarii săi în 30 de rânduri. Urmează Diego (Juventus) şi Arjen Robben (Bayern Munchen), ambii cu câte de 29 de faulturi suferite.

×
Subiecte în articol: sport