x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu rămân jucătoarele Rulmentului

Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu rămân jucătoarele Rulmentului

de Ovidiu Ciutescu    |    17 Feb 2009   •   00:00
Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu rămân jucătoarele Rulmentului

Neplătite de şase luni, două dintre cele mai valoroase jucătoare ale vicecampioanei Rulmentul Braşov au depus pe 27 ianuarie memorii pentru a deveni jucătoare libere de contract. Comisia de omologare a memoriilor din cadrul FRH a decis astăzi ca gruparea din Braşov să plătească toate restanţele către jucătoare până la 23 februarie 2009. Tot astăzi, Rulmentul a aflat şi adversarul din sferturile de finală ale Cupei EHF, elevele lui Herbert Muller urmând să joace cu norvegiencele de la Byasen HE Trondheim.



Interul drept Patricia Vizitiu şi centrul Cristina Neagu au solicitat FRH să medieze conflictul pe care îl au cu gruparea patronată de Doru Florescu, pentru neplata salariilor prevăzute în contract din urmă cu şase luni. "Nu pot să vă spun sumele pe care cele două le au de primit, dar este vorba despre mulţi bani. Am discutat astăzi atât cu jucătoarele cât şi cu patronul echipei şi am stabilit ca termen limită, pentru plata restanţelor, data de 23 februarie. Dacă până atunci banii nu le sunt viraţi în conturi, cele două îşi încetează raporturile contractuale cu Rulmentul", a declarat pentru jurnalul.ro Mihai Marinescu, preşedintele acestei comisii. "Nu vor mai fi probleme la Rulmentul. Am vorbit cu primarul Braşovului şi vom fi ajutaţi cu bani de către această instituţie. În fond, Rulmentul este şi echipa celor care locuiesc în acest oraş. Le vom plăti toţi banii restanţi şi lucrurile vor intra în normal", susţine Florescu.

Adversar greu în Cupa EHF

În urma tragerii la sorţi, efectuată astăzi la Viena, Rulmentul Braşov va avea ca adversar în sferturile de finală ale Cupei EHF echipa norvegiană Byasen HE Trondheim.  Rulmentul Braşov va juca prima manşă în deplasare cu Byasen Trondheim (14/15 martie), iar returul pe teren propriu (21/22 martie 2009). Byasen a eliminat în tururile precedente pe Frankfurter HC din Germania (28-24, 36-31) şi Asseco Lublin din Polonia (26-24, 26-24). Byasen este o mai veche cunoştinţă a  Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a câştigat Cupa Cupelor 2007 după ce a trecut în finală de norvegience (30-24, 29-29). Oltchim a mai întrecut o dată formaţia norvegiană (30-22) în grupa de calificare de la Râmnicu Vâlcea pentru grupele Ligii Campionilor în sezonul 2007/2008. În timpul emisiunii "Ora de handbal" de luni seară, la Sport Total FM, Doru Florescu - patronul echipei braşovene a spus că "ar fi bine să nu jucăm cu Volvograd pentru că este foarte departe, dar nu mi-aş dori nici echipe nordice ca adversar. Ar fi bine ca grupările puternice să se bată între ele pentru că până acum am avut parte doar de adversari tari. Issy mi-ar plăcea cel mai mult ca adversar".

Programul sferturilor de finală:

Issy les Moulineaux - HC Leipzig
Byasen HE - RulmentulUrban Brasov
S.D. Itxako - Randers HK
HC "Kuban" Krasnodar -  HC Dinamo Volvograd

"Eu am vrut să întâlnim Issy. Nu a fost să fie, dar e bine până la urmă. Vedem ce valoare avem! Ne aşteaptă un meci tare greu. Atunci când ai un adversar din Norvegia te aştepţi la un handbal aprig, în viteză. Bine că jucăm primul meci la ele. Mă bucur că pentru încă o săptămână Viztiu şi Neagu rămân la noi. Sper ca domnul Florescu să găsească banii pentru a le onora contractele. Avem nevoie mare de aceste jucătoare dacă vrem cu adevărat să câştigăm trofeul EHF" - Herbet Muller, antrenor Rulmentul Braşov - pentru jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport