x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu găndul la Ligă

Cu găndul la Ligă

de Daniel Stan    |    18 Iun 2007   •   00:00
Cu găndul la Ligă

După ce au reuşit transferurile lui Florin Bratu, Vali Năstase şi Zicu, oficialii "căinilor" speră să mai dea alte două lovituri: Tamaş şi Stoican. In schimb, antrenorul Mircea Rednic va renunţa la o serie de jucători.

Dinamo - Campioana se reuneşte in această dimineaţă

După ce au reuşit transferurile lui Florin Bratu, Vali Năstase şi Zicu, oficialii "căinilor" speră să mai dea alte două lovituri: Tamaş şi Stoican. In schimb, antrenorul Mircea Rednic va renunţa la o serie de jucători.

Conducerea dinamovistă a făcut mari eforturi financiare in scurta vacanţă dinaintea noului sezon, investind peste două milioane de euro pentru aducerea unor jucători care să ajute Dinamo să-şi atingă visul. Anume, accederea in grupele Ligii Campionilor.

AMBIŢII. Iar visul a inceput prin revenirile lui Florin Bratu, Vali Năstase şi Iannis Zicu. "Principalul obiectiv este să ajungem in grupele Ligii Campionilor. Avem ambiţii mari, deşi va fi foarte greu. Va depinde şi de noroc", a declarat unul dintre acţionarii campioanei, Vasile Turcu. Acesta a admis şi un eventual eşec: "Chiar dacă nu vom trece de turul 3 preliminar, mergem inainte in Cupa UEFA. Nu vom vinde nici un jucător, aşa cum susţin unii. Ne vom bate pentru titlul de campioană şi pentru Cupa Romăniei. Va fi cel mai greu sezon din ultimii ani". Pentru reunirea de astăzi, programată la ora 10:00, antrenorul Mircea Rednic i-a invoit pe jucătorii care au fost convocaţi la ultimele acţiuni ale loturilor reprezentative, aceştia urmănd să se alăture lotului joi.

PLECĂRI. Antrenorul dinamovist şi-a făcut şi o strategie, insă totul va depinde de deznodămăntul turului 3 preliminar al Ligii. "Toţi tindem spre Ligă. Există o echipă puternică, mai ales după ultimele transferuri. Posibil să mai vină incă doi-trei jucători cu nume", a declarat Rednic. La veniri sunt aşteptaţi Tamaş, Stoican şi, posibil, Mariu Niculae. La capitolul plecări, Bălţoi a fost cedat deja la UTA, Mendy şi Matache sunt doriţi la Mioveni, iar Bălace vrea să plece şi el. Totul se va decide inainte de a merge in cantonamentul din Austria, la data de 4 iulie.

Negocieri

Astăzi este aşteptat răspunsul conducătorilor de la Spartak Moscova in privinţa posibilului transfer al lui Gabriel Tamaş, care aseară a disputat un meci capital cu Celta Vigo, in campionatul Spaniei unde este imprumutat. "Eu vreau să revin la Dinamo, dar totul depinde de negocieri", a spus internaţionalul. De asemenea, şanse mari de a se intoarce in "Ştefan cel Mare" le are şi Flavius Stoican, un ajutor venind şi de la antrenorul său de la Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu. Pe lista dinamoviştilor se mai află şi Marius Niculae, aflat la final de contract cu nemţii de la Mainz.

REALIST

"Suntem măndri de ce am realizat sezonul trecut, insă greul abia acum incepe. Sezonul următor toată lumea va aştepta mai mult de la Dinamo, adversarii vor fi mai dificili, s-au intărit şi ei. Noi ne dorim foarte mult să ajungem in grupele Ligii, dar mai avem de muncă pănă acolo. Va fi foarte dificil"

Bogdan Lobonţ portar Dinamo

SPERANŢE

"Am cucerit titlul avănd drept atuuri munca, ambiţia, seriozitatea şi strategia. Dar cea mai mare satisfacţie este să ajungi in fotbalul mare. Iar fotbalul adevărat se joacă in fazele superioare ale Ligii Campionilor. Ne-am intărit, avem ambiţii, dar avem şi ghinion că nu suntem cap de serie. Poate dăm lovitura totuşi"

Mircea Rednic antrenor Dinamo

×
Subiecte în articol: sport