x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu Mitea pana in 2007

Cu Mitea pana in 2007

15 Apr 2004   •   00:00

Atacantul roman al lui Ajax Amsterdam, Nicolae Mitea, si-a prelungit cu doi ani contractul cu echipa olandeza, intelegerea sa fiind valabila păna la 1 iulie 2007.

MULTUMITI. Gruparea batava a facut uz de optiunea existenta in contract, unde este specificat ca, in cazul in care jucatorul roman se ridica la nivelul cerintelor clubului, contractul acestuia poate fi prelungit. Mitea, care a fost transferat vara trecuta de la Dinamo Bucuresti, a debutat la Ajax pe 13 septembrie, in partida cu RKC Waalwijk, primul sau gol oficial fiind marcat pe 5 octombrie, in meciul cu Groningen. In 23 de meciuri, Mitea a inscris de 7 ori, fiind o revelatie a echipei antrenate de Ronald Koeman.

FANI. La prelungirea contractului, clubul a tinut cont si de optiunea fanilor, care au facut un adevarat ritual in momentele in care atacantul roman intra pe teren, galeria batava scandand frecvent „Adversari aveti grija, vine Mitea!!!". „M-am acomodat foarte bine aici la Amsterdam si sunt foarte fericit. Sunt coplesit de atentia pe care mi-o acorda suporterii si sper ca in continuare sa-i incant cu evolutiile mele", a declarat internationalul roman pentru site-ul oficial al clubului.

NECONVOCAT. Mitea este international de seniori, unde a adunat trei selectii, debutănd vara trecuta in meciul cu Ucraina de la Donetk, castigat de „tricolori" cu scorul de 2-0. Cu toate ca randamentul sau la echipa de club este unul constant, selectionerul „tricolorilor" nu l-a mai convocat pe acesta la lot, in vederea amicalului cu Germania ce se va disputa pe 28 aprilie in Giulesti. „Lancierul" nu este singurul fotbalist care se afla in aceasta postura, alaturi de el nefiind convocati Viorel Moldovan, Adrian Ilie, Florin Soava sau Cosmin Contra. A fost chemat in schimb Marius Niculae, acesta revenind sub culorile nationalei dupa o absenta indelungata, cauzata de desele accidentari pe care le-a suferit la echipa de club, Sporting Lisabona.

Vicen]iu Neagoe, Cosmin Smochin`


Vrea sa castige „Balonul de Aur"

  • Jurnalul National: Felicitari pentru prelungirea contractului, te asteptai?

    Nicolae Mitea: Nu nu ma asteptam si nici nu credeam ca am sa-i conving atat de repede pe oficialii clubului de valoarea mea. Este cel mai frumos cadou pe care mi l-a adus iepurasul de Sfintele Sarbatori de Pasti. Nici nu stiu cum sa multumesc bunului Dumnezeu!

  • La club toate merg bine si, cu toate acestea, Iordanescu nu te-a convocat la echipa nationala.

    Asta este, ce pot sa spun? Echipa nationala nu a inceput cu Mitea si nici nu se termina cu Mitea. Daca asta a fost optiunea lui nea Puiu, eu nu am dreptul sa o comentez. Deocamdata sunt multumit de cum imi merge aici la Ajax.

  • Ce ganduri ai cu Ajax?

    Pot spune ca la Amsterdam parca evoluez de o viata, iar Ajax este clubul la care vreau sa evoluez pana la sfarsitul carierei mele de fotbalist.

  • Nu-ti doresti sa joci la un club mai mare din Italia sau Spania?

    Nu. Deocamdata, inima mea este la Ajax. Am o varsta frageda si sunt foarte multumit din punct de vedere financiar, dar timpul nu stii ce-ti rezerva.

  • Mai sunt 5 etape pana la sfarsitul campionatului si aveti 10 puncte avans. Sunteti deja campioni?

    Da, imi doresc foarte mult sa castig campionatul cu Ajax, dar in viitor cel mai mare vis al meu este sa castig „Balonul de Aur".

  • ×
    Subiecte în articol: sport mitea