x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cu Slovenia, pentru incă trei puncte

Cu Slovenia, pentru incă trei puncte

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    06 Iun 2007   •   00:00
Cu Slovenia, pentru incă trei puncte
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Uşor obosiţi, tricolorii sunt condamnaţi să căştige in această seară la Timişoara, pentru a se menţine cu şanse reale de calificare la CE.



După ce au invins la Celje, iar bulgarii s-au impus in Belarus, tricolorii au doar alternativa unui succes pentru a se menţine pe drumul corect către CE.

Cu o zi inaintea confruntării retur cu Slovenia, selecţionerul Victor Piţurcă avea destule motive de ingrijorare. La conferinţa de presă care a urmat antrenamentului oficial de ieri-dimineaţă, Piţurcă a dezvăluit căteva dintre găndurile care il macină.

PROBLEME. "Am simţit că, din cauza oboselii, nu toţi jucătorii sunt concentraţi aşa cum trebuie, dar vom incerca pănă la ora meciului să reglementăm acest aspect. De asemenea, in afara lui Lobonţ, Contra şi a lui Mutu, toţi jucătorii au probleme legate de oboseală şi de lipsă de concentrare. Dorel Stoica şi Roşu sunt printre cei care acuză cel mai mult oboseala. Trebuie să căştigăm acest joc, cu atăt mai mult cu căt şi bulgarii au invins in Belarus. Ar putea apărea şi surprize la meciul de la Sofia, pentru că reprezentativa Belarusului este foarte imprevizibilă", a declarat selecţionerul.

SCHIMBĂRI.
Deoarece Dorel Stoica şi Roşu se resimt după meciul de la Celje, Piţurcă il va trimite pe Chivu in centrul liniei de mijloc, alături de Codrea, locul căpitanului in centrul defensivei urmănd a fi luat de stelistul Dorin Goian. In timp ce Zicu va fi aruncat şi el de la inceput pe gazon, marea dilemă a selecţionerului este alegerea titularului dintre perechile Nicoliţă - Fl. Petre şi Marica - Cl. Niculescu. Astăzi, spre prănz, tricolorii se vor relaxa jucănd biliard in clubul Tequilla.

Atac in pericol


Cele mai mari probleme cu care se confruntă selecţionerul Victor Piţurcă sunt in compartimentul ofensiv. Daniel Niculae este suspendat după eliminarea de la Celje, Ciprian Marica a avut febră 38 de grade in noaptea de luni spre marţi, iar pe Claudiu Niculescu il supără o accidentare mai veche. Totuşi, la antrenamentul oficial de ieri, Marica şi Niculescu s-au antrenat normal, in vreme ce stoperul Gabriel Tamaş a fost menajat. "La Tamaş există o problemă pe care o ştim demult, el avănd o lipsă de calciu şi de minerale", a explicat Piţurcă. Cei trei vor fi insă apţi in vederea partidei cu Slovenia. "Ne-ar dezavantaja dacă ar ploua foarte tare. Deja avem cinci jucători importanţi cu cartonaşe şi ne aşteaptă meciuri grele", a mai spus antrenorul. După antrenamentul de ieri, jucătorii au evitat dialogul cu presa, deşi selecţionerul Piţurcă nu le-a interzis acest lucru, la stadion organizăndu-se chiar şi aşa-zisa zonă mixtă. Singurul care a vorbit a fost Tamaş.

×
Subiecte în articol: sport