x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Djokovic vizează al doilea titlu de Cupa Davis, care începe marți la Malaga

Djokovic vizează al doilea titlu de Cupa Davis, care începe marți la Malaga

de Redacția Jurnalul    |    20 Noi 2023   •   23:25
Djokovic vizează al doilea titlu de Cupa Davis, care începe marți la Malaga
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic, numărul unu mondial, va încerca să încheie unul dintre cele mai bune sezoane din carieră, conducând Serbia la al doilea titlu de Cupa Davis la Malaga. Serbia este una dintre cele opt națiuni care a trecut de faza grupelor din septembrie și va înfrunta joi Marea Britanie.

Acțiunea începe marți, când Canada, campioana în exercițiu, întâlnește Finlanda, în timp ce miercuri Cehia va juca împotriva Australiei. De asemenea, Italia înfruntă joi Olanda.

Djokovic a ajuns în toate cele patru finale de Grand Slam din acest an, câștigând trei dintre ele și depășindu-l pe Rafael Nadal, ajungând la un record de 24 de titluri majore. Duminică, el l-a învins pe italianul Jannik Sinner și a câștigat al șaptelea titlu ATP Finals, un record.

Dar sezonul lui Djokovic nu este încă terminat. Jucătorul în vârstă de 36 de ani nu și-ar dori nimic mai mult decât să conducă Serbia spre premiul pe echipe la masculin pentru prima dată din 2010, când a contribuit la o victorie memorabilă împotriva Franței la Belgrad.

"Sezonul nu s-a terminat încă. Mi-ar plăcea foarte mult să câștig Cupa Davis cu Serbia. Acesta este un obiectiv. Este o săptămână importantă pentru noi, pentru națiunea noastră. Vom face tot ce ne stă în putință".

Sarcina Serbiei a fost puțin ușurată de accidentările care i-au exclus pe Dan Evans și Andy Murray din lotul Marii Britanii, deși aceștia îi au în continuare în echipă pe Cameron Norrie, numărul 18 mondial, și pe tânărul Jack Draper, precum și o formație puternică de dublu, inclusiv pe Neal Skupski, numărul trei mondial.

Canada a învins Australia în finala de anul trecut, iar Felix Auger-Aliassime vrea să demonstreze că acea performanță nu a fost o întâmplare.

"Ori de câte ori ne reunim ca echipă, avem întotdeauna convingerea că putem câștiga", a declarat Auger-Aliassime pentru site-ul ITF.

"Suntem concentrați, dar și mai relaxați, știind că am câștigat trofeul anul trecut".

Canada este lipsită de Denis Shapovalov, accidentat, și îl va avea în componență pe fostul vicecampion de la Wimbledon Milos Raonic, împotriva unei echipe finlandeze care a obținut deja cel mai bun rezultat al țării sale în competiție.

Un număr mare de finlandezi locuiește în apropiere de Malaga, așa că nu vor duce lipsă de susținere, potrivit jucătorului lor numărul unu, Emil Ruusuvuori. "Am auzit că vor veni 6.000 de oameni", a spus el.

Tradiționala putere din Cupa Davis, Australia nu a mai câștigat Cupa Davis de 20 de ani, dar sub comanda căpitanului Lleyton Hewitt, ei cred că pot face un pas mai departe decât anul trecut.

"Toți băieții din echipa noastră se ridică atunci când joacă pentru țara lor", a spus Hewitt. "Ei joacă cu multă pasiune și mândrie".

Alex De Minaur este cel mai bun jucător de simplu al Australiei și sosește în Spania încrezător după un an impresionant pe care l-a încheiat puțin în afara top 10 mondial. "Sunt un fel de localnic aici acum", a spus De Minaur, care se antrenează în Alicante și Marbella. "Este practic un turneu acasă pentru mine".

Cupa Davis va fi, de asemenea, o șansă pentru Sinner de a se revanșa în fața dezamăgirii a fi pierdut duminică în fața lui Djokovic, finala ATP. Sinner, numărul patru mondial, conduce o echipă puternică a Italiei, care va fi favorită să îi învingă pe olandezi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: cupa davis novak djokovic