x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Davis - Victorie neasteptata

Cupa Davis - Victorie neasteptata

de Dragos Stoica    |    11 Feb 2007   •   00:00
Cupa Davis  -  Victorie neasteptata

Creditati cu sanse minime, Horia Tecau si Florin Mergea au facut ieri un meci de senzatie, impunandu-se contra perechii Arnaud Clement/ Michael Llodra cu scorul de 3-6, 7-5, 7-5, 6-7, 11-9.

Dupa ce in prima zi a pierdut ambele intalniri, Romania a fost relansata ieri in intalnirea de Cupa Davis contra Frantei gratie succesului cu totul nescontat al perechii Horia Tecau/Florin Mergea.

DRAMATIC. Nu mai putin de patru ore si jumatate a durat meciul de ieri, la capatul sau cei patru tenismeni fiind realmente epuizati. Initial emotionati in fata mult mai titratilor lor adversari, Tecau si Mergea au inceput mai ezitant, cedand primul set cu 3-6. Desi toata lumea se astepta apoi la o executie rapida, elevii lui Florin Segarceanu au amutit tribunele salii Zenith - d""Auvergne din Clermont - Ferrand, castigand urmatoarele doua seturi cu acelasi scor, 7-5, cu mingi de set castigate pe serviciul adversarilor. In cel de-al patrulea set, cele doua perechi au ajuns la scorul de 6-6, insa francezii s-au impus cu 7-3 in tie-break, punctul care a dus meciul in setul decisiv fiind reusit de Llodra, cu un as. Istoria s-a repetat in setul decisiv, cele doua cupluri ajungand din nou la acelasi 6-6, dar, potrivit regulamentului Cupei Davis, s-a jucat pana in momentul in care diferenta de scor a ajuns la doua game-uri. Dupa ce fiecare pereche si-a castigat serviciul pana la scorul de 9-9, Mergea si Tecau au castigat un game pe serviciul lui Clement preluand conducerea, iar apoi au dus scorul la 11-9, spre imensa bucurie a numeroasei galerii prezente in tribunele arenei franceze.

EROARE. Practic, succesul celor doi putea fi cumva prevazut. In urma cu cativa ani, pe vremea cand participau la turneele rezervate juniorilor, Horia Tecau si Florin Mergea au avut rezultate remarcabile la jocul de dublu. Singurul moment in care li s-a acordat o sansa s-a consumat in 2004 cand, din cauza accidentarilor, oficialii FRT au fost nevoiti sa le acorde credit in partida de Cupa Davis cu Ecuador, iar cei doi, pe atunci niste copii, au castigat un punct vital pentru nationala Romaniei. In restul timpului, Horia Tecau si Florin Mergea au fost mai degraba ignorati sau considerati cel mult solutie de avarie. Prin superba victorie obtinuta ieri, in fata uneia dintre cele mai puternice echipe de dublu din lume, acestia si-au luat insa revansa totala fata de cei care nu le-au acordat nici macar o singura sansa, reprezentativa in acest sens fiind de-claratia presedintelui FRT, Ilie Nastase, care, cu numai patru zile in urma, nu s-a sfiit sa afirme ca nu avem deloc sorti de izbanda contra francezilor la partida de dublu.
Lionel Cironneau/ROMPRES FOTO
SURPRIZA. Perechea Horia Tecau (cu fata)/ Florin Mergea a dat o palma morala contestatarilor sai

×
Subiecte în articol: sport mergea