x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Intercontinentala - Porto, ultima campioana

Cupa Intercontinentala - Porto, ultima campioana

13 Dec 2004   •   00:00

La Tokyo s-a desfasurat ieri ultima finala a Cupei Intercontinentale din istoria fotbalului, competitia urmand a se transforma din sezonul urmator intr-un campionat mondial al cluburilor.

Click pentru a mari imaginea
VICTORIOSI. Jucatorii de la Porto savureaza o victorie cu emotii, care le-a adus un trofeu ce intra in istorie
DRAMATISM. Dupa un meci pe care l-a dominat clar, ratand numeroase ocazii de gol, campioana Europei, FC Porto, s-a impus abia la penalty-uri, cu 8-7, in fata columbienilor de la Once Caldas. In timpul regulamentar al partidei, sud-americanii au avut in portarul Henao cel mai bun jucator de pe teren, el salvandu-si echipa de la infrangere in mai multe randuri. Sud-africanul Benny McCarthy, de la Porto, a marcat doua goluri, insa acestea au fost anulate pe motiv de ofsaid.

SISTEM NOU. Incepand cu sezonul viitor, Cupa Intercontinentala se va disputa in sistem turneu. Reprezentantele Oceaniei, Americii Centrale, de Nord, Asiei si Africii vor juca intre ele, urmand ca primele doua clasate sa evolueze in semifinale contra castigatoarelor Ligii Campionilor si a Copei Libertadores. Bugetul anuntat de FIFA este de 15 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: sport