x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA / Adversarii echipelor româneşti în turul I

Cupa UEFA / Adversarii echipelor româneşti în turul I

29 Aug 2008   •   00:00

În urma tragerii la sorţi de la Monte Carlo s-au stabilit următoarele confruntări:Poli Timişoara - Partizan Belgrad, Rapid - Wolfsburg, Dinamo-Nijmengen, FC Vaslui-Slavia Praga, Unirea Urziceni-Hamburg




Wolfsburg-Rapid

Copos: "Avem obligaţia să ne calificăm mai departe"
"Dacă în 2005, cu Răzvan Lucescu pe bancă, băteam Hertha Berlin şi Hamburg şi ne calificam în faţa celor de la VfB Stuttgart, acum Rapid, după investiţiile din această vară, trebuie să meargă mai departe. Wolfsburg este o echipă foarte puternică, dar avem obligaţia să mergem în grupe. De fapt, indiferent cu ce echipă picam, trebuia să mergem mai departe, pentru că Rapidul de acum este mult mai valoros decît cel pe care l-a avut la dispoziţie Răzvan Lucescu. Nu contează că Vlad Munteanu e la Wolfsburg, el este un jucător pe care în trecut l-am dorit şi noi, dar nu este important asta", a spus oficialul rapidist.
"N-am dorit un adversar slab nici un moment. Nu îmi făcea nici o plăcere să picăm cu cei de la Kaunas şi să ne calificăm în grupe. Noi nu o să ne calificăm ca Steaua cu un ofsaid de un metru. Dar asta este, norocul face parte din joc. Noi avem obligaţia să ne calificăm mai departe", a adăugat Copos la GSP TV PLUS.

Rică Răducanu: "Ne convin nemţii"
Contactat de gsp.ro, fostul mare portar al Rapidului, Rică Răducanu, s-a declarat mulţumit de tragerea la sorţi de care a avut parte echipa "vişiniilor".
"Eu zic că ne convine să jucăm cu Wolfsburg, pentru că pe vremea lui Răzvan Lucescu eliminam nemţii la comandă. Nu trebuie sa ne fie teamă, că şi noi avem brazilienii nostri, şi ei pe ai lor. Nu mai exista acea diferenţă de valoare dintre echipe cum era pe vremuri. Cluburile din România se bat de la egal la egal cu formaţiile din celelalte ţări.
E frumos că suntem mulţi români în Europa şi mă bucur pentru asta. Aşa, când se uită lumea la Cupa UEFA, se vor vedea atâţia români şi o să se întrebe toţi: «Şi ăştia sunt tot din România? Păi cu câte echipe joacă ei?  » " a încheiat Răducanu.

Lupescu: "Nu au un lot omogen, pentru că au adus mulţi jucători noi, e un atu pentru Rapid"
Ionuţ Lupescu nu vede nici o favorită certă în dubla manşă Rapid - Wolfsburg.
"Nu cred că Rapid e favorită, dar nici nemţii nu sînt. Şansele sînt 50-50. Ei au adus vreo 10-12 jucători, lucru care poate fi un atu pentru giuleşteni, nemţii neavînd timp să se cunoască. Va fi un meci destul de greu pentru Rapid. Wolfsburg are un buget foarte mare pentru că în spate este un sponsor puternic. Cei care au făcut stadionul au arătat că au o forţă financiară mare", a spus Lupescu.


Nijmengen - Dinamo

Rednic: "Cînd spui campionatul Olandei, şansele de calificare sînt egale!"
Antrenorul Mircea Rednic a urmărit la Saftica, în cantonament, tragerea la sorţi pentru turul I al Cupei UEFA.
"Cînd spui campionatul Olandei, şansele de calificare sînt egale! Nu ne-am dorit, pentru moment, să întalnim echipe precum Napoli sau Standard Liege. Este, într-un fel, o tragere bună pentru Dinamo pentru că returul se va juca în faţa propriilor suporteri, însă rămîn la părerea ca şansele sînt egale!", a declarat Mircea Rednic pentru fcdinamo.ro.

Dinu: "Întîlnim o echipă puternică,şansele sînt egale"
Cornel Dinu spune că echipa din Ştefan cel Mare întîlneşte în această dublă confruntare o echipă de tradiţie, iar şansele de calificare sînt împărţite în mod egal.
"Întîlnim o echipă puternică. Mă surprinde că încă mai căutăm adversare accesibile. Cei care spun că Dinamoare cel mai accesibil adversar au o mentalitate nefastă, cei slabi speră să gasească adversari mai proşti decît ei. La acest nivel trebuie să ai ambiţia şi tradiţia să cîştigi şi să mergi mai departe. Nu avem teamă doar dorinţa de a ne califica. Şansele sînt egale, singurul avantaj este că jucăm primul meci în deplasare", a spus Dinu.

Tehnicianul olandezilor: "Dinamo era cea mai slabă din urnă"
Tehnicianul echipei olandeze NEC Nijmegen spune că Dinamo este un adversar interesant, despre care însă nu ştie nimic, informează site-ul oficial al lui NEC Nijmegen.
"Este un club drăguţ. Sincer să fiu nu ştiu nimic despre acest club, dar în mod cert vom încerca să mergem mai departe în grupele acestei competiţii. Dintre toate echipele care mai erau în urnă, cu tot respectul, Dinamo este cea mai slabă. Nu putem să îi subestimăm, pentru că joacă an de an în Europa şi e o echipă bună", a spus Mario Been, conform site-ului oficial

Bratu: "E bine că jucăm în deplasare primul meci"
Florin Bratu s-a declarat mulţumit de tragerea la sorţi şicrede că Dinamo va reuşi să depăşească formaţia din Olanda.
 "Nu pot să mă pronunţ, este o echipă bună. Putea să fie şi mai rău. O să vedem după primul meci care sînt şansele noastre de calificare. Nu prea ştiu foarte multe despre această echipă. E bine că jucăm în deplasare primul meci. Nu este o forţă în Europa însă nu o sa fie foarte uşor".

Poli Timişoara-Partizan Belgrad

Marian Iancu: "Avem prima şansă"
În direct la GSP TV, Marian Iancu a vorbit despre şansele echipei sale în faţa lui Partizan Belgrad.
"Vor fi două meciuri interesante, frumoase. Prima şansă o are Timişoara, dar este un meci echilibrat. Avantajul lui Poli este lotul. Atunci cînd jucăm un meci de anduranţă, punem probleme."
În momentul aflării adversarului Unirii Urziceni, patronul Timişoarei a declarat: "Tragere dură pentru Unirea Urziceni. Va avea cel mai greu meci, însă toate cele 5 echipe îşi vor arăta valoarea în această competiţie."

Roşianu: "Îi aşteptăm pe Milan în grupe"
Emil Roşianu a fost prezent la tragerea la sorţi a turului I al Cupei UEFA şi a spus că este mulţumit de echipa cu care vor juca timişorenii.
"Asta era cea mai bună alegere şi avem şanse mai mari de calificare. Din toate punctele de vedere, am picat cel mai bine cu Partizan. Am avut cea mai grea grupă şi am picat foarte bine."
"Trebuie să tratăm cu seriozitate pentru că este o echipă valoroasă. Avem şanse mari. Cînd am văzut dimineaţă în ce grupă suntem am rămas muţi, acum suntem foarte optimişti. Avem 60% şanse de calificare. Pe Milan îi aşteptăm în grupe"

Slavia Praga-FC Vaslui

Hizo: "Avem şanse teoretice cu Praga"
Viorel Hizo, antrenorul Vasluiului, a spus că este mulţumit de tragerea la sorţi, spunînd că toate echipele din grupă erau grele.
"Nu pot să spun că am picat chiar foarte bine. E o echipă foarte bună, cu mulţi internaţionali. Pornim cu şansa a doua. Ei au experienţă în cupele europene. Avem şanse teoretice. O să ne pregătim cu atenţie" a spus tehnicianul.
"Noi pregătim fiecare meci la victorie. Mai avem nevoie de 2 jucători pentru a putea face faţă pe toate fronturile. Şi Timişoara şi Rapid au nimerit bine" a adăugta tehnicianul celor de la Vaslui.

Hamburg-Unirea Urziceni

Dan Petrescu: "Avem 15% şanse, dar vom înscrie în ambele meciuri"
Dan Petrescu a spus la GSPTV că i se pare incredibil că o echipă ca Hamburg o să vină la Urziceni şi echpa sa are şanse destul de mici de a se califica.
"Avem şi noi şansa noastră şi trebuie să ne-o jucăm. E clar că ei sunt favoriţi. Daca acum doi ani mi-ar fi spus cineva că aducem pe Hamburg la Urziceni, aş fi rîs. E şansa noastră."
"Este foarte greu de spus ce şanse avem de spus. Avem şi noi 10-15% şanse să ne calificăm. Nu e nici Chelsea, dar nici din Cipru. E greu însă. Sunt convins că vom înscrie în ambele meciuri" a adăugat Dan Petrescu.


Grupa A
AC Milan - FC Zurich
Poli Timisoara - Partizan Belgrad
Hertha Berlin - Saint Patrick Athletic
Banik Ostrava - Spartak Moscova
Metalist Harkov - Besiktas Istanbul

Grupa B
Portsmouth - Vitoria Guimaraes
Kaiseryspor - Paris Saint-Germain
Sevilla - Salzburg
Wolfsburg - Rapid Bucuresti
Sampdoria - Kaunas

Grupa C
Maritimo - Valencia
Dinamo Zagreb - Sparta Praga
Manchester City - Omonia Nicosia
Young Boys Berna - FC Bruges
Nancy - Motherwell

Grupa D
Everton - Standard Liege
Napoli - Benfica
Bellinzona - Galatasaray
NEC Nijmegen - Dinamo Bucureşti
Racing Santander - Honka Espoo

Grupa E
Apoel Nicosia - Schalke 04
Litex Loveci - Aston Villa
Austria Viena - Lech Poznan
Vitoria Setubal - Heerenveen
Brann - Deportivo La Coruna

Grupa F
Slavia Praga - FC Vaslui
Slaven Koprivnica - CSKA Moscova
Brondby - Rosenborg
Cernomoreţ Varna - Stuttgart
Rennes - Twente

Grupa G
Ajax - FK Borac
Tottenham - Wisla
Zilina - Levski
Borusia Dortmund - Udinese
Copenhaga - Moscova

Grupa H
Braga - Artmedia
Feyenord - Kalmar
Hamburg SV - Unirea Urziceni
Hapoel Tel-Aviv - Saint-Etienne
Nordsaelland - Olympiakos

×