x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Avem trei echipe in turul I

Cupa UEFA - Avem trei echipe in turul I

de Mihai Igirosanu    |    Dragos Stoica    |    26 Aug 2005   •   00:00
Cupa UEFA - Avem trei echipe in turul I

Dupa ce Steaua a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor, asigurandu-si in schimb prezenta in turul I al Cupei UEFA, aseara, Rapid si Dinamo au reusit sa acceada si ele in aceasta faza a competitiei. Rapid a remizat la Skopje, 1-1 cu Vardar, dupa 3-0 la Bucuresti, iar Dinamo a pierdut la Nicosia, 1-2, dar s-a calificat gratie victoriei de la Bucuresti, 3-1.

Omonia - Dinamo 2-1 / Suferinta "caineasca"

Dupa o prima repriza de cosmar, Dinamo a obtinut, totusi, dreptul de a juca in primul tur al Cupei UEFA. Dupa 45 de minute, Omonia era calificata, insa Claudiu Niculescu a fost din nou salvatorul "cainilor".

Plecati cu ganduri mari in Insula Afroditei, dinamovistii au trait 45 de minute de cosmar pe stadionul "NEO - GSP" din Nicosia. Sustinuti de 20.000 de fani, elevii olandezului Houwaart au inscris in doar doua minute si seara se anunta neagra pentru "caini".

DEPASITI. In minutul 29, capitanul gazdelor, Kaiafas a dar sperante gazdelor, pentru ca doua minute mai tarziu fundasul Christou sa faca 2-0 printr-un sut violent, putin deviat de Daouda. Dinamo a acuzat socul si pana la pauza n-a reusit sa reactioneze.

NEBUNIE. Dupa pauza, in minutul 55, elevii lui Ioan Andone au fost resuscitati de reusita de exceptie din lovitura libera a lui Claudiu Niculescu. La 2-1, antrenorul gazdelor a dat echipa peste cap, scotand doi fundasi si un mijlocas defensiv pentru a arunca in lupta trei oameni eminamente ofensivi. Logic, Dinamo a inceput sa-si creeze ocazii periculoase, dar Baltoi, de doua ori, sau Grigorie le-au irosit. Mai mult, in prelungiri, brazilianul Magno putea impinge meciul in prelungiri, dar n-a tintit decat bara portii lui Gaev.

SUPARAT
"Sunt foarte dezamagit de joc si de modul in care am obtinut calificarea. Nu-mi place sa dau vina pe un jucator sau pe altul si de aceea consider ca suntem cu totii vinovati de acest rezultat" - Ioan Becali, presedinte FC Dinamo

INCIDENTE INTRE FANI
Cu o ora inainte de startul meciului, pe stadionul din Nicosia se aflau deja aproximativ 10.000 de suporteri imbracati in verde. Sositi in acest interval la stadionul "NEO - GSP", cei 22 de fani ai lui Dinamo veniti de la Bucuresti au fost la un pas sa fie linsati de cativa "ultrasi" recalcitranti ai Omoniei. Ei au fost salvati doar de interventia in forta a fortelor de ordine, care cu ajutorul bastoanelor si scuturilor i-au indepartat pe atacatori, permitandu-le sustinatorilor dinamovisti sa-si ocupe locurile la una dintre peluzele arenei. Ei au avut rezervat un sector foarte mare, din motive de securitate.

SALVATOR
Desi n-a stralucit pe parcursul meciului, Claudiu Niculescu a fost din nou omul decisiv pentru Dinamo. In minutul 55, el a transformat magistral o lovitura libera de la circa 18 metri, trimitand balonul in vinclul portii lui Leoni. In ultimele secvente, Niculescu a facut o contractura musculara, lasandu-si echipa in inferioritate.

Vardar - Rapid 1-1 / Calificare neconvingatoare

LUPTA. Ilyes a avut mult de lucru cu macedonenii
La adapostul unui 3-0 reusit acum doua saptamani pe stadionul "Giulesti", Rapid a fost practic scutita de mari emotii aseara, la Skopje, in returul cu Vardar.

MEDIOCRITATE. Criza pe care o traverseaza formatia de sub Podul Grant de aproape trei saptamani incoace n-a fost inca depasita complet de elevii lui Razvan Lucescu. Chiar daca ecuatia calificarii era aproape rezolvata din meciul tur, jocul Rapidului n-a convins nici aseara, in fata unui adversar cel mult mediocru. Macedonenii au inceput ceva mai tare, impingand balonul destul de des spre poarta lui Minca, insa au facut-o fara clarviziune, semi-ocaziile gazdelor aparand mai degraba ca rezultat al hazardului si al greselilor personale ale fundasilor giulesteni. Totusi, Vardar a intrat in avantaj la pauza, dupa golul reusit de Naumov, care a reluat in plasa din mijlocul careului o centrare venita din partea dreapta.

REPLICA. Dupa revenirea de la cabine, "visiniii" au pus stapanire pe centrul terenului, iar Lucescu jr. a mutat inspirat, introducandu-l pe Vasilache in locul unui Mara, lipsit total de vlaga. La numai cateva minute de la intrarea pe gazon, ex-bistriteanul a egalat din cinci metri, dintr-o pozitie la limita ofsaidului, facandu-l sa rasufle usurat pe Razvan Lucescu.

SPERANTE. "Important este faptul ca ne-am calificat si ca ne-am intors neinvinsi dintr-un meci disputat in cadrul unei cupe europene. Sper ca, in urma acestei calificari, lucrurile sa se linisteasca definitiv la nivelul echipei. Ar fi extraordinar sa avem putin noroc si la tragerea la sorti", a spus dupa meci tehnicianul feroviarilor, Razvan Lucescu.
×
Subiecte în articol: sport dinamo