x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa Uefa: Dinamo - Beitar Ierusalim si FK Sarajevo - Rapid

Cupa Uefa: Dinamo - Beitar Ierusalim si FK Sarajevo - Rapid

de Mihai Igirosanu    |    Daniel Stan    |    10 Aug 2006   •   00:00
Cupa Uefa: Dinamo  -  Beitar Ierusalim si FK Sarajevo  -  Rapid

Dinamo si Rapid vor evolua astazi in prima mansa a turului 2 preliminar al Cupei UEFA. "Cainii" vor juca in Stefan cel Mare, cu Beitar Ierusalim, iar giulestenii, in Bosnia, cu FK Sarajevo. Ambele intalniri vor incepe la ora 21:00. Dinamo - Beitar va fi in direct la TVR 1, iar Sarajevo - Rapid va fi difuzat de Pro TV.

Dinamo - Beitar / Optimismul ""cainilor""

Mircea Rednic si noul sau Dinamo vor incepe in aceasta seara, de la ora 21:00, aventura in turul 2 preliminar al Cupei UEFA. Meciul dintre Dinamo si Beitar Ierusalim va fi transmis in direct de TVR 1.

Linistit in privinta subiectului Claudiu Niculescu, dupa ce conducerea l-a asigurat ca atacantul nu va parasi echipa cel putin pana in iarna, antrenorul Rednic priveste mai relaxat confruntarea cu gruparea patronata de miliardarul rus Gaydamak.

ARGUMENTE. "Va fi un meci foarte dificil, cu o echipa pe care nu o cunoastem foarte bine. Ei au apucat sa ne vada in doua jocuri oficiale. Am o caseta cu ei, deci avem informatii. O echipa cu un mijloc foarte bun, au doi atacanti, unul de viteza si un pivot, dar noi suntem Dinamo si vreau sa ne impunem jocul. Avem mai multa experienta in cupele europene. Am echipa cu care pot sa merg mai departe", a declarat Mircea Rednic. Atacantul Ionel Ganea este foarte concentrat: "Nu ne putem permite sa ne oprim in aceasta faza a competitiei. Este o echipa mai buna decat Hibernians, nu avem nici un motiv sa o subestimam. Vom juca mai bine decat in meciul cu Pandurii. Nu am nimic cu cei din Israel, dar daca jucam returul acolo, nu ne statea mintea la fotbal", a declarat Ganea.

ISRAELIENII SUNT MONTATI
Sositi inca de luni seara in Bucuresti, jucatorii si antrenorul celor de la Beitar Ierusalim apreciaza pe Dinamo, insa vorbesc despre sanse egale in privinta calificarii. Internationalul Shimon Gershon, unul dintre oamenii de baza ai defensivei, a recunoscut ca nu stie mare lucru despre "caini". "Vom vedea cateva inregistrari pana la ora meciului si vom sti mai multe", a declarat jucatorul transferat in aceasta vara de la Hapoel Tel Aviv. Mijlocasul chilian Milovan Mirosevici a declarat: "Prefer sa nu vorbesc foarte mult despre jocul de joi. E un meci crucial si trebuie sa ne gandim numai la lupta. Trebuie sa vorbim doar pe teren. Vreau cu tot dinadinsul sa reusim atat in campionat, cat si in competitiile europene".

FK Sarajevo - Rapid / Cu gandul la grupe

LA DRUM. Giulestenii au plecat in Bosnia pentru un inceput in forta
Rapidistii si-au propus sa depaseasca performanta din sezonul trecut, cand au ajuns pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Dupa maltezii de la Sliema Wanderers, pe agenda visinie urmeaza NK Sarajevo, astazi, de la ora 21:00, in direct la Pro TV.

Toata suflarea visinie gandeste ca NK Sarajevo nu va fi decat o halta in drumul Rapidului spre Europa. Cu toate sicanele legate de obtinerea vizei, care a durat o saptamana, rapidistii au ajuns ieri in capitala Bosniei, fiind decisi sa ia o optiune serioasa pentru calificarea pe tabloul principal al Cupei UEFA.

OPTIMISM. La plecarea spre Sarajevo, rapidisii au afisat o stare de spirit foarte buna. "Nu putem sa ne impiedicam tocmai acum, dupa ce anul trecut am avut un traseu excelent. Usor, usor, ne dorim sa ajungem cel putin la aceeasi performanta si, de ce nu, sa o depasim. Vrem sa castigam si sa nu mai avem emotii in retur", a declarat Ionut Rada. La randul sau, antrenorul Razvan Lucescu a precizat: "In fotbal, nimic nu mai este sigur. Sarajevo este o echipa periculoasa, dar eu sunt optimist. Am informatii despre bosniaci si sper ca baietii sa-si faca jocul care il cunosc si sa nu avem emotii".

ATMOSFERA. Pe rapidisti ii asteapta la Sarajevo o atmosfera in-fernala. Surprinzator, gruparea bosniaca are aceleasi culori, alb-visiniu. "Va fi greu cu publicul, am auzit ca sunt patimasi. Dar si noi vom avea suporterii nostri", a spus capitanul giulestenilor, Vasile Maftei. La meciul din aceasta seara, pe stadionul din Sarajevo se va afla si un grup de 200 de fani rapidisti. Galeria rapidista se afla in razboi cu presedintele Dinu Gheorghe, dupa ce acesta i-a facut derbedei pentru faptul ca au strigat contra patronului George Copos. "Mergem in Bosnia pe banii nostri, asa cum am facut de fiecare data in deplasari. Domnul Dinu Gheorghe ne-a jignit", a declarat unul dintre liderii galeriei giulestene.

TINE PUMNII STELEI
Antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, a declarat ca va tine pumnii rivalilor de la Steaua in tentativa de a accede in grupele Ligii Campionilor. "M-ar bucura calificarea Stelei, pentru ca ar fi un succes al fotbalului romanesc, iar eu fac parte din fotbalul romanesc", a precizat tehnicianul visiniilor. In schimb, Vasile Maftei nici nu vrea sa auda de rivali: "Nu ma intereseaza decat Rapid". Acelasi lucru l-a spus si presedintele Dinu Gheorghe: "Nu este treaba mea ce face Steaua". Altfel, surse din club sustin ca George Copos, care nu va face deplasarea la Sarajevo, ramane la Bucuresti pentru a-i forta mana finului sau, Vasile Siman, in privinta transferului lui Ionut Mazilu. Internationalul de la Sportul Studentesc este cotat la 3 milioane de euro.
×