x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA UEFA - Dinamo si Rapid, la ora adevarului

CUPA UEFA - Dinamo si Rapid, la ora adevarului

de Daniel Stan    |    14 Sep 2006   •   00:00

Dinamo va intalni in deplasare pe Xanthi Skoda, la ora 19:00, in di-rect la TV Sport, in timp ce Rapid va evolua pe teren propriu cu Na-cional Madeira, de la 20:00, partida fiind preluata de TVR 1.

MIZA MARE. Pentru Dinamo si Rapid, meciurile de astazi pot decide in mare masura daca obiectivul stabilit, grupele Cupei UEFA, poate fi atins sau nu

Dinamo va intalni in deplasare pe Xanthi Skoda, la ora 19:00, in direct la TV Sport, in timp ce Rapid va evolua pe teren propriu cu Nacional Madeira, de la 20:00, partida fiind preluata de TVR 1.

Sezonul trecut, Dinamo si Rapid au ajuns in grupele Cupei UEFA dupa ce, in ace-easi faza a competitiei, au eliminat Everton, respectiv Feyenoord, performante la care putini se asteptau. Acum, cele doua rivale par a avea adversari mai accesibili.

DINAMO. Antrenorul Mircea Rednic a urmarit la lucru pe Xanthi Skoda, in deplasarea de la Panathinaikos Atena, fiind pus pe ganduri de evolutia grecilor. "Este o echipa puternica si trebuie sa fim foarte atenti. Degeaba am ajuns pana aici, daca nu ne calificam in grupe", a avertizat tehnicianul "cainilor". In pregatirea jocului de maine, "Puriul" a fost ajutat si de noul sau elev, Dennis Serban, care ii cunoaste pe adversari, mijlocasul evoluand un sezon in Grecia, la Akratitos si Larisa. "Este o echipa robusta si greu de invins pe teren propriu. Joaca tare. Este singura formatie care face fata celor trei mari din campionat. Avem nevoie de mult calm. Dar sper sa-i invingem si sa ne facem meciul mai usor pentru retur", a declarat Serban. Cea mai mare dilema a lui Rednic este cine va juca in atac, alaturi de Danciulescu: Ionel Ganea sau Claudiu Niculescu? "Eu i-am luat pe toti trei in Grecia. Ce pot sa dau asigurari este ca vor evolua toti. Si sper sa si inscrie", a mai adaugat "Puriul" ieri, inainte de plecare.

RAPID. Giulestenii vor sa repete cel putin performanta de anul trecut, cand au ajuns pana in sferturile de finala, dupa un parcurs de exceptie, faza unde a fost eliminata de Steaua. "Avem experienta de anul trecut, insa calificarea se poate obtine doar prin daruire si ambitie. Va fi greu, din ce am vazut eu pana acum au folosit jucatori si sisteme diferite. Este adevarat, pana acum nu au luat nici un punct in campionat si nici nu au inscris, insa nu trebuie sa-i subestimam. Au demonstrat ca au echipa buna", a declarat antrenorul Razvan Lucescu. La randul lui, golgeterul echipei, Viorel Moldovan, atrage atentia ca gruparea din Madeira trebuie luata in serios: "Reprezinta scoala portugheza, indiferent daca este o echipa mica si au inceput slab sezonul. Nu trebuie sa-i subestimam pentru a nu avea surprize". Si capitanul Vasile Maftei indeamna la precautie: "Dupa tragerea la sorti, toata lumea a spus ca vom avea un adversar usor, insa nu este chiar asa. Trebuie sa jucam inteligent si sa fim foarte atenti. Sa nu mai repetam greselile din meciul de la Sarajevo".

DEBUTANT
In partida din aceasta seara contra lui Nacional Madeira, in prima mansa din turul I al Cupei UEFA, Costin Lazar va debuta in cupele europene, insa visul sau este Liga Campionilor. "Rapid a facut o figura frumoasa sezonul trecut si imi doresc sa ajungem la fel de departe. Insa nu as vrea sa mai intalnim o echipa romaneasca, ar fi pacat. Imi doresc, in schimb, sa jucam in Liga Campionilor, poate chiar anul viitor, de ce nu?", a declarat mijlocasul giulestenilor.

TURCU VISEAZA
Unul dintre actionarii "cainilor", Vasile Turcu, era mai mult decat optimist inaintea plecarii delegatiei dinamoviste spre Grecia, anticipand o semifinala romaneasca in aceasta editie a Cupei UEFA. "Trebuie sa ne calificam. Mai mult, daca sezonul trecut giulestenii au intalnit Steaua in sferturile de finala din Cupa UEFA, acum vreau ca noi sa jucam in semifinale cu Rapid", a declarat Turcu. Altfel, din delegatia dinamovista face parte si seful LPF, Dumitru Dragomir.
×
Subiecte în articol: sport rapid uefa