x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Fiesta la Sevilla

Cupa UEFA - Fiesta la Sevilla

de Delia Gomoescu    |    12 Mai 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Fiesta la Sevilla

In anul centenarului, formatia iberica a cucerit primul sau trofeu european, dupa ce a spulberat cu 4-0 pe Middlesbrough, echipa care a distrus iluziile romanilor.

Prima mansa a dublului duel anglo-spaniol a revenit ibericilor. Miercuri seara, Sevilla a razbunat-o pe Steaua si i-a umilit pe englezii de la Middlesbrough, invingandu-i cu 4-0 in finala Cupei UEFA. Peste o saptamana, Barcelona si Arsenal se vor confrunta in ultimul act al Ligii Campionilor.

UMILINTA. Luis Fabiano (’27), Enzo Maresca (’78 si ’84) si Frederic Kanoute (’89) au semnat condamnarea britanicilor, care, de aceasta data, n-au mai avut sansa de partea lor, asa cum s-a intamplat in sferturi si semifinale. "S-a terminat cu norocul regilor revenirilor", a titrat cotidianul Daily Mirror. "Cei de la Middlesbrough au ramas batuti, raniti si insangerati, fara cale de intoarcere si fara argumente privind natura infrangerii", noteaza ziarul englez.

PERFECTIUNE. In schimb, spaniolii jubileaza. "Sevilla a trait cele mai intense 90 de minute dintr-un secol de existenta. Cu o autoritate impresionanta a castigat partida cea mai importanta din istoria sa. Si a facut acest lucru in stil mare, trecand pe langa Middlesbrough, care nu a facut altceva decat sa asiste la festivalul de goluri al echipei lui Juande Ramos. Cupa UEFA va straluci incepand de astazi in vitrina stadionului Sanchez Pizjuan", a scris El Mundo Deportivo.

CUGETARE
"Trandafirul rosu «porte-bonheur» pe care l-am purtat la vesta nu a avut efectul magic scontat. Noi nu am jucat asa cum suntem capabili sa o facem. Baietii sunt la pamant, dar ar trebui sa fie man-dri de ceea ce au obtinut pana acum. Trebuie insa sa felicit Sevilla, o echipa foarte mare" - Steve McClaren, antrenor Middlesbrough

PREMIERA
"Sunt mandru ca am reusit sa aduc la Sevilla primul trofeu european din istoria clubului. Ma gandesc acum la toti suporterii nostri. Echipa a facut un meci mare. Este enorma satisfactia de a vedea ca am fost recompensati astfel pentru munca noastra" - Juande Ramos, antrenor Sevilla

FINALA LA "SHOOTERS"
Ultimul act al Cupei UEFA a putut fi urmarit miercuri seara de numerosi fani ai fotbalului si in barul "Shooters" din Bucuresti, care s-a si inaugurat cu acest prilej deosebit. Atmosfera din localul cu specific american a fost una senzationala, meciul de la Eindhoven dintre Sevilla si Middlesbrough fiind proiectat pe zeci de ecrane mari cu plasma. Barul este situat pe Calea Vacaresti, doritorii de amanunte putand accesa adresa de internet shooters.ro. Berea, gustarile si spectacolul oferit de cele doua finaliste ale Cupei UEFA au facut deliciul clientilor care au umplut pana la refuz primul dintre cele cinci localuri "Shooters" care urmeaza a se deschide in Capitala.

"EL MEJOR"
Enzo Maresca a fost desemnat cel mai bun jucator al finalei. Mijlocasul italian a marcat doua goluri in partida de la Eindhoven, el fiind recompensat cu un trofeu si cu un cec in valoare de 10.000 de euro. "Fara indoiala este cea mai frumoasa zi din viata mea", a spus italianul, care a decis sa doneze suma de bani unui spital din Sevilla.

TRANDAFIRU’ E DE VINA
Dupa esecul usturator de miercuri, cotidianul The Times pune la indoiala valoarea tehnicianului care va prelua nationala Angliei dupa Mondiale. "Domnia lui Steve McClaren la Middlesbrough s-a sfarsit asa cum a inceput: cu o infrangere cu 4-0 si indoieli in privinta aptitudinilor sale", scrie The Times. De inteles avand in vedere explicatia gasita de antrenorul lui Boro pentru infrangere: "Trandafirul rosu «porte-bonheur» pe care l-am purtat la vesta nu a avut efectul magic scontat. Noi nu am jucat asa cum suntem capabili sa o facem. Am avut un parcurs foarte bun in Europa si este pacat ca nu l-am incheiat intr-un mod mai frumos. Dupa cinci sezoane formidabile, parasesc clubul cu o dezamagire", a spus McClaren.
×
Subiecte în articol: sport sevilla middlesbrough