x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Fortati sa improvizeze

Cupa UEFA - Fortati sa improvizeze

de Florin Gongu    |    26 Apr 2006   •   00:00
Cupa UEFA  - Fortati sa improvizeze

Steaua pleaca azi in Anglia, pentru meciul retur din semifinalele Cupei UEFA. Cu Paraschiv si Nicolita sus-pendati, Olaroiu va fi nevoit sa "in-venteze". In primul "11" ar putea aparea Lovin, Balan, dar si Iacob, refacut.

Delegatia ros-albastrilor pleaca in aceasta dimineata, la ora 11:00, de pe Aeroportul Baneasa, catre cea mai importanta destinatie europeana din ultimii 20 de ani. Florin Gongu Mihai IgiroSanu

Steaua va ajunge astazi la Middlesbrough, un oras montat suta la suta pentru returul de maine seara al semifinalei de Cupa UEFA.

SOLUTII. Antrenorul Cosmin Olaroiu va deplasa in Albion tot lotul si pare sa se fi decis asupra variantelor de inlocuire a suspendatilor Sorin Paraschiv si Banel Nicolita. Florin Lovin este pregatit sa i se alature capitanu-lui Mirel Radoi pentru crunta batalie care se va da la mijlocul terenului cu tenacii englezi. Pe banda dreapta, cea mai viabila solutie o re-prezinta cuplul George Ogararu - Daniel Balan. Ultimul pare singurul jucator din lot cu calitati fizice asemanatoare lui Nicolita si poate face fata unei tactici bazate pe contraatac. In ofensiva, Oli are de ales numele partenerului lui Nicolae Dica: Daniel Oprita sau recent refacutul Victoras Iacob, care mai are probleme fizice.

MOTIVATI. Eliminati din FA Cup, elevii lui Steve McClaren au anuntat ca vor da totul pentru calificarea in finala de la Eindhoven. Pe site-ul oficial al lui Middlesbrough se titreaza mare: "Haideti sa ajutam pe Boro pentru victorie!". Fanii au raspuns apelurilor facute de jucatori si de oficiali, trimitand mii de mesaje de incurajare, care au fost afisate pe panouri imense la Stadionul "Riverside", in zona vestiarului echipei lui McClaren. Pagina de internet prezenta ieri poze cu jucatorii care se ingramadeau in fata panourilor pentru a vedea ce le-au transmis suporterii.

PRESIUNE
"Faptul ca au fost eliminati din Cupa Angliei nu reprezinta chiar un avantaj pentru noi, dar este sigur ca acum presiunea cea mai mare apasa pe umerii lor. Este ultima lor sansa de a realiza o performanta in acest sezon" - Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua

MOBILIZARE
"Oricat de mare este dezamagirea, trebuie sa ne reamintim cat de importanta este aceasta saptamana pentru noi. Ne-a mai ramas un obiectiv foarte mare si trebuie sa dam totul pentru asta" - Steve McClaren, manager Middlesbrough

IACOB, OK
Atacantul Victoras Iacob (foto) s-a prezentat foarte bine la antrenamentele de luni si de marti, pregatindu-se cot la cot cu coechipierii sai. El este complet refacut si singura problema poate fi aceea ca ii lipsesc meciurile in picioare. El va face astazi deplasarea cu delegatia Stelei si are sanse mari de a incepe titular partida de joi seara, de pe "Riverside Stadium". "Conteaza mai putin daca voi intra eu, important este sa se califice echipa", a declarat Iacob.

ARBITRU
UEFA a comunicat ieri faptul ca meciul Middlesbrough - Steaua va fi arbitrat de o brigada slovaca, avandu-l la centru pe cunoscutul Lubos Michel, ajutat de Martin Balko si Roman Slysko. Observator pentru arbitri va fi fostul mare central danez Peter Mikkelsen. In varsta de 38 de ani, Michel a condus meciul Norvegia - Romania (1-1), disputat la 11 iunie 2003, la Oslo, cand a acordat gazdelor un penalty inexistent din care Solskjaer a stabilit rezultatul final. In urma acelui meci, FRF a trimis un memoriu la UEFA, pe care presedintele Mircea Sandu i l-a inmanat personal, la Bratislava, liderului forului european, Lennart Johansson. Centralul slovac a mai arbitrat o singura data pe Steaua, la 25 noiembrie 1997, in turul 3 al Cupei UEFA, cand ros-albastrii au invins cu 2-1 pe Aston Villa, in Ghencea.

SEVILLA
Cealalta semifinala se va desfasura tot maine seara, dar cu incepere de la 22:30, ora Romaniei . Pe stadionul "Ramon Sanchez Pizjuan" din Sevilla, echipa locala, FC Sevilla, ii va infrunta pe nemtii de la Schalke 04, dupa ce in tur scorul a fost egal, 0-0. Meciul din Andaluzia va fi arbitrat de o brigada din Italia, avandu-l la centru pe Massimo De Santis, care va fi ajutat la cele doua linii de Alessandro Griselli si Marco Ivaldi. Daca Schalke a jucat duminica, in Bundesliga, terminand 0-0 pe terenul celor de la Werder Bremen, Sevilla n-a putut evolua in campionatul intern, deoarece partida programata tot duminica, pe teren propriu, in fata Barcelonei, a fost amanata din cauza precipitatiilor abundente. Astfel, spaniolii sunt avantajati din punct de vedere al prospetimii fizice.
×
Subiecte în articol: sport