x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA: Middlesbrough - Steaua Ultimul pas catre finala

Cupa UEFA: Middlesbrough - Steaua Ultimul pas catre finala

de Florin Gongu    |    27 Apr 2006   •   00:00
Cupa UEFA: Middlesbrough  -  Steaua  Ultimul pas catre finala
Corespondenta din Middlesbrough
Delegatia de aproximativ 230 de persoane a Stelei a ajuns ieri dupa-amiaza in Anglia. Semifinala Middlesbrough - Steaua incepe la ora 22:00 si va fi transmisa in direct pe TVR 1.

Dupa un zbor de trei ore si jumatate, ros-albastrii au descins pe aeroportul Durham, aflat la 9 km de orasul conectat deja la febra partidei din aceasta seara. Pentru "Boro", returul cu trupa lui Olaroiu reprezinta cel mai important meci al istoriei de 130 de ani. Nici un ziarist englez nu a intampinat Steaua, echipa noastra deplasandu-se direct la hotelul Redworth Hall, un fost conac aflat la 15 km de Middlesbrough. La ora meciului se anunta temperaturi de 17-18°C.

INCREDERE. "Nu cred ca au cu ce sa ne surprinda. Important este sa inscriem", a declarat antrenorul Cosmin Olaroiu, iar managerul general Mihai Stoica a completat: "Nu sunt la fel de optimist, in conditiile in care «Oli» nu poate folosi echipa de baza, dar sunt increzator. Nu stiu daca este de ajuns acest 1-0, in fotbal se poate intampla orice. Dupa 0-0 la Bucuresti, nimeni nu se astepta sa batem la Betis, iar dupa acel 2-0 de la Valencia, nimeni nu ne dadea sanse. As prefera un rezultat de 0-0". Aseara, la ora 21:00, Steaua a efectuat antrenamentul oficial.

LINISTIT "Am citit declaratiile englezilor referitoare la atmosfera incendiara care va fi in tribune, dar infern ca in Giulesti nu are cum sa fie. Noi avem un avantaj fragil, luat in tur, si nu va trebui sa ne gandim deloc la pastrarea rezultatului. Speram sa ne bucuram suporterii asa cum am facut-o si pana acum" - Cosmin Olaroiu, antrenor Steaua

MOBILIZARE
"In cadrul echipei exista sentimentul ca putem reusi. Simt o determinare si incredere printre jucatori si abia asteptam confruntarea cu Steaua" - Steve McClaren, manager Middlesbrough

GIGI N-A MERS CU ECHIPA
Patronul Stelei, Gigi Becali (foto), nu a plecat ieri alaturi de echipa, delegatia oficiala fiind condusa de managerul general Mihai Stoica. Boss-ul din Ghencea va sosi abia astazi la Middlesbrough, cu un avion particular, alaturi de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, si de cativa reprezentanti ai sponsorului principal, RAFO. In cazul fericit al unei calificari in finala, managerul general Mihai Stoica, directorul executiv Valeriu Argaseala si PR Managerul Paul Andone vor pleca maine dimineata spre Olanda, in orasul care va gazdui ultimul act al Cupei UEFA, Eindhoven.

LACATUS, IN ISRAEL
Presedintele ros-albastrilor, Marius Lacatus (foto), nu a facut nici el deplasarea in Anglia cu delegatia oficiala. Conform unor surse apropiate clubului, fosta glorie stelista intentioneaza sa paraseasca Ghencea. Se pare ca Lacatus se afla deja in Israel, acolo unde ar negocia preluarea postului de antrenor principal al unei echipe de prima liga. "Nu o sa merg in Anglia, nu ma intrebati de ce. O sa am o discutie serioasa cu Gigi Becali. Mai multe nu va pot spune, decat ca am o mare amaraciune in suflet. Nu spun acum altceva, pentru ca nu vreau sa afectez atmosfera la echipa inainte de acest meci important", a declarat Lacatus.

VIDUKA, OK
Absent in meciul tur, de la Bucuresti, atacantul australian al lui Middlesbrough, puternicul Mark Viduka, este refacut si are mari sanse de a reintra diseara in echipa.

"A fost grozav sa-l vad pe «Dukes» (n.r. - porecla lui Viduka) inapoi pe terenul de antrenament. Ne-a ridicat tuturor moralul, pentru ca este intr-o forma exceptionala. A fost o mare pierdere pentru noi absenta sa in primele doua din cele trei semifinale ale noastre, dar simtim ca va fi pregatit pentru meciul cu Steaua. Evident ca este important sa nu-l fortam prea tare, deoarece nu vrem sa avem probleme, dar facem tot ce putem pentru a-l avea disponibil in seara cea mare. Stim ca poate oferi jocului nostru o alta dimensiune si ca va da Stelei un motiv nou de ingrijorare", a declarat antrenorul Steven McClaren.
×
Subiecte în articol: sport steaua middlesbrough