x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA UEFA - Steaua si Dinamo debuteaza in grupe

CUPA UEFA - Steaua si Dinamo debuteaza in grupe

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    20 Oct 2005   •   00:00
CUPA UEFA - Steaua si Dinamo debuteaza in grupe

Steaua - RC Lens incepe la 20:00, iar Dinamo - Heerenveen la 21:45. Ambele partide vor fi transmise in direct de TVR 1. Rapid sta.

Dupa ce sezonul trecut a reusit un parcurs lung si apreciat, campioana Romaniei incepe in aceasta seara, de la ora 20:00, o noua campanie in grupele Cupei UEFA. Meciul Steaua - Lens va fi transmis in direct de TVR 1.

Ambii antrenori, Oleg Protasov si Francis Gillot, pot alinia diseara, in Ghencea, cele mai bune formule posibile, toti componentii loturilor fiind apti de joc. Lens va evolua pentru a doua oara in acest an contra unei echipe romanesti, francezii eliminand pe CFR Cluj din Cupa Intertoto, dupa 1-1 in Romania si 3-1 pe stadionul "Felix Bollaert".

CONSECVENTA. Protasov va da credit "11-lui" care a castigat de o maniera spectaculoasa dificila intalnire de la Constanta. Jucatorii sunt extrem de motivati si au promis ca vor da totul pentru victoria pe care apoi doresc sa i-o dedice lui Gigi Becali. "Ne asteapta un meci dificil, contra unei echipe dintr-un fotbal care nu mai are nevoie de prezentare. Totusi, jucam acasa, iar acest aspect ne ofera un avantaj important, pentru ca avem nevoie sa incepem grupa cu dreptul. Suntem pregatiti", a declarat antrenorul Protasov.

SOSIRE. Adversara "ros-albastrilor", Lens, a sosit ieri in Romania, la ora 13:40, cu aproximativ 50 de minute intarziere. Delegatia "ros-galbenilor" s-a cazat la Hotelul Phoenicia, un stabiliment de patru stele, iar antrenorul Francis Gillot a condus aseara antrenamentul oficial, incepand cu ora 20:00. Francezii sunt ingrijorati din cauza starii gazonului din Ghencea, fiind informati de supervizorul care a spionat-o pe Steaua la Constanta ca "vom juca pe un teren prost, departe de cum suntem obisnuiti in Franta". Presedintele Gervais Martel, care a condus delegatia la Bucuresti, a declarat: "Este o grupa foarte grea, iar Steaua este favorita acestui meci. Noi nu am mai castigat de mult timp, dar speram la un rezultat bun". Cel mai optimist francez a fost portarul Charles Itandje: "E simplu. Ne vom intoarce in Franta victoriosi!".

IN CONFLICT
Antrenorul lui Lens, Francis Gillot, si o parte dintre jucatorii sai se afla in conflict deschis cu presa din Hexagon. Site-ul oficial al gruparii franceze informeaza ca, la sfarsitul antrenamentului de marti seara, antrenorul Gillot a refuzat sa participe la traditionala conferinta de presa, acelasi lucru facandu-l si fotbalistii: "Motivul acestui boicot temporar? Reactiile presei dupa egalul cu Nice, care au «ranit» staff-ul si jucatorii", se precizeaza pe pagina respectiva. In schimb, la sosirea in Bucuresti, francezii s-au aratat extrem de volubili, punandu-se fara rezerve la dispozitia ziaristilor sau televiziunilor din Romania.
OPTIMISTI
Mijlocasul Eric Carriere a fost printre cei mai volubili jucatori ai lui Lens. "Sper ca vom obtine un rezultat bun. Va fi un meci foarte greu, dar suntem pregatiti pentru ca noi vrem mereu sa castigam. Cred ca Steaua este mai puternica decat CFR Cluj si este mai bine clasata in campionat. In fotbalul romanesc exista un jucator pe care il ador: Viorel Moldovan", a declarat Carriere, fost coechipier cu Moldovan la FC Nantes. Experimentatul fundas Yoann Lachor a preferat prudenta: "Stim ca vom avea un meci dificil, in fata unui public fierbinte, dar suntem obisnuiti. Pentru a trece de grupe, trebuie sa adu-cem puncte si din deplasare".

×
Subiecte în articol: sport