x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport CUPA UEFA / Unirea Urziceni – Hamburger SV: 0-2

CUPA UEFA / Unirea Urziceni – Hamburger SV: 0-2

03 Oct 2008   •   00:00

Prima epopee a Unirii Urziceni în Cupa UEFA s-a încheiat în primul tur, după ce elevii lui Dan Petrescu n-au putut să atingă faza grupelor în urma dublei manşe cu mult mai titrata SV Hamburg.



Misiune imposibilă

Prima epopee a Unirii Urziceni în Cupa UEFA s-a încheiat în primul tur, după ce elevii lui Dan Petrescu n-au putut să atingă faza grupelor în urma dublei manşe cu mult mai titrata SV Hamburg.

Petrici a punctat pentru ambele goluri ale oaspeţilor în minutele 27 şi 51, în timp ce ialomiţenii au avut anulată o reuşită în minutul 57, pe motiv de ofsaid. "Îmi felicit jucă­torii, dar diferenţa de valoare a fost mult prea mare. Regret doar că le-am făcut cadou primul gol şi cred că scorul nu este cel real cu ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au condus cu 1-0, după ce ne-am dat noi cap în cap. Înainte de această fază am avut noi două ocazii mari, când Bălan şi Mara s-au preci­pitat în faţa porţii. Trebuia să primim şi un penalty. Dacă era 0-0 la pauză ar fi avut viaţă grea cu noi. Cred că Hamburg va câştiga Cupa UEFA", a declarat la final "Bursucul".



Dan Petrescu: "În prima repriză ne-am marcat «un gol tipic», ne-am dat cap în cap
"
"Scorul este unul real, în prima repriză ne-am marcat «un gol tipic», ne-am dat cap în cap. Am avut ocazii prin Bălan şi Mara, zic că am avut şi 11 metri neacordat. Dacă îl primeam sau fructificam una din ocaziile avute, zic că scorul era altul. Cînd intri cu 0-1 la pauză e foarte greu să revii, dar eu le-am spus jucătorilor mei la vestiar că dacă nu luăm gol în primele 15 minute ne putem califica. Din păcate, jucătorii mei au înţeles tocmai invers, am primit un gol ca pe bulevard, dar dacă respectau ce le-am zis, ne puteam califica, pentru că speram ca în ultimele 15-20 de minute jocul să se echilibreze."

"Felicit toţi jucătorii, este o diferenţă foarte mare între noi şi Hamburg, dar dacă ar juca în campionatul românesc, cu siguranţă echipa germană l-ar cîştiga la pas. Nu am ce să le reproşez, dar experienţa şi-a spus cuvîntul. Am avut ocazii, dar după ce primeşti al doilea gol, e greu să mai întorci rezultatul"

Dan Petrescu: "N-am înţeles nimic din deciziile arbitrului"
"N-am înţeles nimic din deciziile arbitrului, la fel ca şi în tur, dar asta e mai puţin important din moment ce te dai cap în cap şi adversarul marchează. Cînd era cel mai important să marcăm, în cel mai important meci al nostru din acest an, nu am reuşit s-o facem."

"Eu zic că Hamburg este echipa favorită la cîştigarea Cupei UEFA pentru că au demonstrat şi în această seară că practică un fotbal de calitate."

"Dacă ne calificăm şi la anul în Cupa UEFA, vom fi un adversar de temut", a conchis Petrescu.

Mara: "Golul germanilor ne-a turnat plumb în picioare"
"A fost un meci greu, nu am reuşit să învingem, am avut multe situaţii de a marca, dar experienţa lor şi-a spus cuvântul. Au dat gol dintr-o fază care nu anunţa nimic. Până la urmă s-a văzut diferenţa de valoare. După golul lor, ne-au turnat plumb în picioare. Am avut un joc mult mai bun ca ei în prima repriză, dar diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul. O să încercăm la anul, nu avem ce face. La anul, vom fi mult mai experimentaţi. Obiectivul nostru este calificarea în Cupele Europene, n-avem ce face, decât să muncim şi să mergem la anul în Europa. Liga Campionilor nu este o opţiune. Echipele mari se vor bate la titlu, ne vom bate la locurile 4-5-6. ".

Martin Jol: "Petrici a făcut diferenţa"
"Petrici a făcut diferenţa. Am avut probleme în apărare pentru că Urziceni a atacat foarte mult, dar per ansamblu Petrici a fost omul nostru decisiv."
"Unirea este o echipă bună, mică, care a scos un rezultat foarte bun în tur şi mi se pare ciudat să caracterizez  echipa Urziceniului din seara aceasta. Echipa cea mai bună s-a calificat."
"Este foarte important să ajungi în grupele Cupei UEFA, dar încă nu pot spune care este obiectivul nostru atît în campionat, cît şi în cupele europene."
"E bine pentru fotbalul din Germania că atît noi, cît şi Wolfsburg am reuşit calificarea, dar pe noi nu interesează de ei".
www.gsp.ro, www.prosport.ro

×
Subiecte în articol: sport uefa