x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Cupa UEFA - Vrem in finala!

Cupa UEFA - Vrem in finala!

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    20 Apr 2006   •   00:00
Cupa UEFA - Vrem in finala!

Campionii sunt gata pentru a face primul pas spre calificarea in finala Cupei UEFA. Razboiul cu Middlesbrough, meciul carierei pentru cei din Ghencea, va incepe la ora 20:45 si va fi transmis in direct de Realitatea TV.

Antrenorul Cosmin Olaroiu este constient de forta pe teren propriu a echipei britanice si spera ca Steaua sa ia o optiune importanta pentru calificarea in finala de la Eindhoven inca din aceasta seara.

ANALIZA. "Stim ce ne asteapta si suntem motivati. Dupa ce am vazut specificul echipei engleze, ar fi fost mai bine sa fi jucat prima mansa in deplasare. Este puternica, are o forta fizica foarte mare, cu fotbalisti de calibru, cu organizare buna si cu un joc care nu este specific celui englezesc. Este un meci de patru reprize, sper sa luam din prima optiune, pentru ca Middlesbrough a dat dovada de o forta extraordinara in returul cu Basel, revenind si marcand trei goluri in 30 de minute. Oricum, dupa 0-2 in tur, nu credeam ca vor avea puterea de a intoarce", a declarat tehnicianul ros-albastrilor. Referitor la adversarul din aceasta seara, Olaroiu a mai completat. "Am vazut chiar ca intr-un meci au schimbat sistemul de trei ori si asta spune multe. In atac sunt extrem de puternici, au jucatori care pot rezolva individual situatii, in orice moment. Jocul lor depinde foarte mult de realizarile atacantilor. Daca spunem Hasselbaink, Viduka, Yakubu, Rochemback sau Downing, sunt destule nume de care sa tinem cont, dar nu sa ne temem."

IMPORTANTA. Intrebat la ce se gandeste mai mult in acest moment, campionat sau calificarea in finala Cupei UEFA, Olaroiu a declarat: "Visul nostru este de a ajunge in grupele Ligii Campionilor, deci trebuie sa luam titlul. Acum suntem aproape de finala si este normal sa ne gandim si la asta. Vreau ca jucatorii mei sa inteleaga ca ambele competitii sunt la fel de importante". Antrenorul ros-albastrilor a spus ca exista mici probleme medicale cu Andrei Cristea, dar ca atacantul va fi refacut pana la ora meciului, iar Victoras Iacob a reinceput antrenamentele cu 20 de zile mai repede decat prevazusera medicii dupa fractura de clavicula. "Nu stim daca va reveni la retur. Depinde de progresele pe care le face zilele urmatoare", a explicat "Oli".
In cealalta semifinala, in Germania, se intalnesc Schalke 04 cu FC Sevilla

DORINTA
"Noua ne-ar conveni un rezultat care sa ne asigure calificarea. Indiferent de scor, este foarte greu in deplasare, unde Middlesbrough este o forta. Mi-ar conveni o victorie fara sa primim gol. In aceasta faza, totul depinde de noi si de vointa noastra"
Cosmin Olaroiu
antrenor Steaua
OPTIMIST "Steaua este o echipa periculoasa, altfel nu ajungea sa joace in semifinalele Cupei UEFA. Asta nu inseamna ca romanii sunt favoriti. Middlesbrough nu straluceste in Premier League, dar in UEFA si in Cupa Angliei suntem aproape de a juca finala"
Aiyegbeni Yakubu
atacant Middlesbrough

AU VENIT FARA VIDUKA
PERICOL. Olandezul Jimmy-Floyd Hasselbaink este jucatorul de care stelistii vor avea cea mai mare grija
Englezii au sosit la Bucuresti ieri, putin dupa ora 14:00. Radiind de optimism, jucatorii lui Middlesbrough au declarat ca nici nu concep sa nu castige meciul din aceasta seara. "Este o mare onoare pentru noi sa jucam contra unei echipe asa de bune cum este Steaua. Noi am venit la Bucuresti sa castigam, pentru ca la meciul retur sa nu mai avem nici o emotie", a declarat mijlocasul Boateng. Jucatorii antrenati de Steve McClaren au fost cazati la Hotelul Hilton, apartinand lui George Copos. Din delegatia lui Middlesbrough care a venit la Bucuresti lipseste australianul Mark Viduka, ramas in Anglia din cauza unei entorse suferite in timpul meciului de luni, cu West Ham, 2-0.

BILETE
Clubul din Ghencea a scos ieri la vanzare ultimele bilete pentru intalnirea din aceasta seara cu Middlesbrough. Tichetele, in numar de aproximativ 1.000, au facut parte din lotul rezervat suporterilor oaspetilor si abonatilor stelisti, nefiind solicitate pana marti seara. Desi era ultima sansa de a mai prinde un loc la meciul din semifinalele Cupei UEFA, suporterii nu s-au mai inghesuit la casele de bilete ale Stadionului Steaua, principalul motiv fiind ploaia abundenta care s-a abatut ieri asupra Bucurestiului. Altfel, casele de pariuri din Anglia il vad pe Andrei Cristea drept jucatorul cu cea mai mare sansa de a inscrie primul gol in meciul de diseara, cu o cota de 5,5 la 1, la egalitate cu Yakubu. Fundasul Goian, autor a patru goluri in Cupa UEFA, are o cota de 40 la 1, in timp ce Valentin Simion are, surprinzator, o cota de 7,5 la 1.
PRIMII FANI
Primii 300 de suporteri englezi au sosit ieri la Bucuresti, charterul lor aterizand pe Aeroportul Baneasa in jurul pranzului. Aceasta a fost singura cursa de ieri rezervata fanilor, restul sustinatorilor lui Middlesbrough, pana la un numar de aproximativ 2.000, cat sunt asteptati pe Stadionul National, urmand sa soseasca astazi. Pe geamurile autocarelor care ii asteptau pe englezi la aeroport erau afisate cateva reguli pe care trebuie sa le respecte pe timpul sederii in Romania. Ei erau sfatuiti sa nu consume droguri si bauturi alcoolice pe strada si in mijloacele de transport in comun, altfel riscand o pedeapsa cuprinsa intre doua luni si trei ani de inchisoare. De asemenea, fanii lui Middlesbrough erau rugati ca, in cazul in care vor merge pe cont propriu la stadion, sa respecte un anumit traseu pentru a nu se intalni cu suporterii stelisti.
×
Subiecte în articol: sport uefa finala middlesbrough