x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dacia Duster, pe mâinile lui Alain Prost

Dacia Duster, pe mâinile lui Alain Prost

de Dragos Stoica    |    17 Noi 2009   •   00:00

Cvadruplul campion mondial de Formula 1 Alain Prost va conduce în luna decembrie modelul de competiţie Duster, produs de Dacia, la Trofeul Andros din Franţa, într-o cursă sportivă pe gheaţă. "Dacia îşi propune să creeze astfel un efect de surpriză, prezentând în avanpremieră Dacia Duster, ale cărui linii prefigurează viitorul model 4x4 al mărcii, ce va fi comercializat din 2010", se arată într-un comunicat al Automobile Dacia.



Vehiculul de competiţie are caroseria din fibră de sticlă, un motor V6 amplasat în spate şi produs de Alianţa Renault Nissan, cu o putere de 350 CP la 7.500 rotaţii, precum şi o cutie de viteze în şase trepte. "Dacia îşi propune să creeze astfel un efect de surpriză, prezentând în avanpremieră Dacia Duster, ale cărui linii prefigurează viitorul model 4x4 al mărcii, comercializat din 2010", se arată într-un comunicat al Automobile Dacia. Duster va fi cel de-al şaselea model al mărcii şi primul SUV Dacia.    
           
Ediţia 20 a Trofeului Andros va începe în decembrie. Competiţia este recunoscută drept una dintre cele mai dificile la nivel internaţional.

Alain Prost, născut în Franţa, are 54 de ani şi a câştigat de patru ori titlul de campion mondial la F1, în 1985, 1986, 1989 şi 1993. El a participat, din 2003-2004, la fiecare ediţie a Trofeului Andros, competiţie pe care a câştigat-o de două ori. Franţa este, alături de Germania, una dintre principalele pieţe de vânzare pentru Dacia, companie deţinută de grupul francez Renault.

×
Subiecte în articol: sport