x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Daniel Ghiţă: "Promit o surpriză de proporţii!"

Daniel Ghiţă: "Promit o surpriză de proporţii!"

de Vlad Teodorescu    |    28 Sep 2009   •   00:00
Daniel Ghiţă: "Promit o surpriză de proporţii!"
Sursa foto: Vlad Teodorescu/Jurnalul Naţional

Aeroportul Otopeni, cursa de Amsterdam, luni  noaptea, ora 00.25. Printre cei care işi aşteptau rudele sau prietenii sa sosească din cele patru colţuri ale lumii circulă rapid zvonul că,  între pasageri este şi campionul român de K1, Daniel Ghiţă, cel care în urmă cu o zi a luptat la Seul în pentru un loc la turneul final de la Yokohama din  5 decembrie.

Imediat incep sa se faca pariuri daca cel supranumit "Moartea din Carpaţi" este şi el în avion sau nu. Cei care l-au dat "dispărut" pe Cătălin Moroşanu vor bea cu siguranţă o bere pe socoteala celor care se şi vedeau făcîndu-şi poze cu "descalificatul serii", fiindcă luptatorul cu năbădăi  nu a sosit în ţară cu acelaşi aeronavă.

După mai multe minute de aşteptare, în uralele colegilor de la Respect Gym -singurii sosiţi la aeroport să-l întîmpine fiindca românul a preferat să nu facă publică sosirea sa - apare Daniel Ghiţă, primul român calificat vreodată în gala "Final 16 Elimination". Pare uşor obosit, zborul atît de lung dar şi efortul din încleştarea turneului, spunandu-şi acum cuvîntul. Pansamentul de la arcada dreaptă nu-l împiedică însă să se îmbraţişeze cu toţi cei veniţi să-l întîmpine, ba chiar şi cu cei care l-au recunoscut şi au dorit "sa dea mîna cu un mare campion".


● Jurnalul Naţional: Ce ai să îţi reproşezi după lupta cu Sammy Schilt? De vină pregatirea tactică sau cea fizica?
● Daniel Ghiţă:
Nici una, nici alta. Puţini sportivi au reuşit să reziste un meci întreg în faţa acestui luptător, de trei ori campion şi cu un fizic impresionant. Dacă este ceva ce să imi reproşez, este crisparea din prima repriză cînd, poate, am avut meciul în mînă...


● Jurnalul Naţional: Se ştie că eşti prieten cu Sammy, vă antrenaţi împreună. A contat asta în ring?
● Daniel Ghiţă:
Nici  vorbă, la un asemenea nivel, orice urmă de amiciţie dispare. Rămîne doar înfruntarea "care pe care", desigur, în limitele sportivitaţii. După meci, antrenorul lui Schilt era chiar dezamăgit că nu şi-au putut pune tactica în aplicare, şi să termine înfruntarea prin ko în prima repriză.


● Jurnalul Naţional: Ce ai invăţat din această confruntare?
● Daniel Ghiţă:
În primul rînd că am nevoie de mai multa experienţă, fără de care tehnica şi forţa nu înseamnă acelaşi lucru. În al doilea rînd am trăit un sentiment ciudat. Cînd am căzut prima dată la podea, publicul korean m-a apaludat îndemnîndu-mă să mă ridic. Cînd am căzut a doua oară, publicul a trecut în totalitate de partea mea ajutîndu-mă să termin lupta în picioare. Mi-aş fi dorit ca acelaşi lucru sa se fi întîmplat şi în ţară ...


● Jurnalul Naţional: Peste două săptămîni începi pregatirile pentru urmatoarele turnee. Planuri de viitor?
● Daniel Ghiţă :
Pregătiţi-vă pentru o surpriză de proporţii!

×
Subiecte în articol: sport k1