x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Popovici are deja discipoli”

„Popovici are deja discipoli”

de Adi Munteanu    |    01 Sep 2022   •   07:35
 „Popovici are deja discipoli”

Primele zile ale Campionatului Mondial de Natație pentru juniori au adus deja două medalii delegației României. Prima a fost obținută de Vlad Stancu (17 ani), legitimat la Steaua, argint la 400 m liber.

 

 După trei ore a venit și aurul mondial la ștafeta de 4x100 m liber, cvartet condus de David Popovici, iar timpul scos de David pe suta lui de metri, 47,07, a fost decisiv pentru victoria echipei.

Natația românească a fost obișnuită să aibă câte un înotător de excepție. Că s-au numit de-a lungul timpului Camelia Potec, Diana Mocanu, Răzvan Florea, Dragoș Coman, Robert Glință sau David Popovici, aceștia au adus succese la probe individuale. Anul acesta, la Mondialele de natație de la Lima, Peru, a venit și primul aur mondial la o probă de echipă, ștafeta de 4x100 m liber, în componența David Popovici (17 ani), Alexandru Constantinescu (16 ani), Ștefan Cozma (17 ani) și Patrick Dinu (17 ani). Motorul nostru a fost, așa cum era de așteptat, David Popovici, care, pe schimbul lui, a scos un timp excepțional, record al competiției pe 100 de metri, 47,07. Avansul de peste două secunde luat de Popovici s-a dovedit decisiv, locul 2, Franța, venind la 1,45 de secunde în spatele echipei noastre. Inițial, pe locul 2 a fost puternica ștafetă a Braziliei, la o secundă în spatele României, însă a fost descalificată pentru greșeala făcută la ultimul schimb, Matheus Pereira sărind în bazin înainte ca înotătorul din schimbul 3, Pedro Souza să atingă marginea bazinului.

Balul, deschis de Vlad Stancu,
cu un argint la 400 m liber

Vlad Stancu (17 ani) a intrat în finala la 400 m liber cu al treilea timp, cu o secundă și 19 zecimi în spatele brazilianului Stephan Steverink (18 ani).  Apoi, în finală, cei doi parcă au fost singuri în bazin, aceștia detașându-se mult față de ceilalți, iar lupta dintre ei a fost strânsă, brazilianul câștigând aurul cu doar 11 sutimi de secundă în fața lui Stancu. 

După o zi de pauză, sportivul nostru va concura azi în proba de 800 m liber, apoi, pe 4 septembrie va lua startul și în proba de 1.500 m liber.

Popovici și Dinu, favoriți la 100 m

Patrick Dinu intră azi în concurs, tot după o zi de pauză, și în proba scurtă, de 50 m liber, apoi, pe 3 septembrie va înota alături de David Popovici în proba de 100 m, unde ambii sunt văzuți ca mari favoriți, mai ales după timpii scoși de amândoi pe suta de metri în proba de ștafetă. În ceea ce-l privește pe David Popovici, care deja a stabilit un nou record al competiției pe 100 m, este de așteptat un nou rezultat remarcabil. 

Popovici ar putea concura și azi, în proba de de 4x100 m liber în echipe mixte (doi băieți și două fete), însă cei patru sportivi care vor intra la noapte în bazin nu a fost încă stabiliți.

 

În schimbul lui, David Popovici a stabilit un nou record al competiției la 100 m liber, cu timpul de 47.07 secunde.

 

 

×