x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Derby sub semnul Europei

Derby sub semnul Europei

de Dragos Stoica    |    29 Aug 2009   •   00:00
Derby sub semnul Europei
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Rpressport.ro/Intact images

Calificate en-fanfare în grupele fostei cupe UEFA, cele două echipe se întâlnesc mâine seară, de la 20:45, în direct pe Antena 1, într-o partidă care poate indica principala candidată la titlu.



Şoc în Ghencea! După calificarea incredibilă reuşită la Liberec, Dinamo vine în fieful Stelei cu sabia pe masă, intenţionând să provoace a doua lovitură de proporţii a săptămânii. De partea cealaltă, Steaua îşi menţine graficul patentat sub conducerea lui Cristiano Bergodi, "roş-albaştrii" dând senzaţia că au intrat sub o zodie favorabilă de obicei marilor formaţii. Chiar şi când nu strălucesc, Nicoliţă&co. ies de pe teren învingători, exemplele partidelor din deplasare cu Motherwell şi St. Patrick's fiind cele mai bune dovezi privind forţa echipei create de italian în doar câteva săptămâni de muncă.

AU ÎNNOPTAT ÎN ŢĂRI STRĂINE
Miza meciului de mâine seară le-a dat ceva bătăi de cap ambilor tehnicieni. Con-ştient de faptul că ar pierde o zi întreagă de odihnă, Bergodi a preferat să rămână în Irlanda până ieri. Italianul şi-a putut supraveghea lotul după victoria cu "sfinţii", pentru ca ieri să le programeze elevilor săi doar o şedinţă de refacere. Trupa lui Bonetti a rămas şi ea la Liberec peste noapte, dar Dinamo s-a întors în ţară în jurul prânzului, pentru ca de la aeroport să meargă direct în cantonament. Steaua nu va beneficia de serviciile lui Bogdan Stancu, suspendat, şi Toja, accidentat, în timp ce Dinamo are întreg lotul valid.

Bergonzi revine în România
După ce Vasile Avram a declarat luni că derby-ul Steaua - Dinamo va fi condus de o brigadă din Italia, CCA a anunţat ieri că partida din Ghencea va fi arbitrată de Mauro Bergonzi, ajutat de asistenţii Simone Ghiandai şi Michele Giordano, iar Sebastian Colţescu va fi arbitru de rezervă. Mauro Bergonzi este un arbitru tânăr, de doar 38 de ani, cu puţină experienţă internaţională. A condus 54 de meciuri în Serie A şi alte 86 în Serie B, dar primul meci din cupele europene a fost în urmă cu nici două luni, Sturm Graz - Siroki Brjieg, în turul doi preliminar al Europa League. Bergonzi a făcut deja cunoştinţă cu Liga 1 la finalul campionatului trecut, când a fost central la meciul FC Timişoara - Unirea Urziceni, scor 1-2, din etapa 33.

Aproape sold-out

Mai mult ca sigur, meciul de mâine seară se va disputa cu casa închisă, clubul din Ghencea anunţând ieri pe site-ul oficial că vânduse nu mai puţin de 16.500 de bilete, acestea fiind comercializate atât la casele de lângă stadion, cât şi online. Pentru cei care nu şi-au achiziţionat încă tichete de acces, acestea costă 15 lei la peluze, 25 de lei la tribuna a II-a, 30 de lei la tribuna I, 60 de lei la 0 şi 100 de lei la loje şi mai pot fi achiziţionate până mâine, în ziua meciului.

Steaua s-a întors aseară la Bucureşti

După victoria obţinută în Irlanda, roş-albaştrii au revenit abia aseară în ţară, antrenorul Cristiano Bergodi preferând ca jucătorii să efectueze recuperarea la Dublin. "Consider că, în condiţiile în care nu am avut tot lotul valid în această perioadă, am reuşit să obţinem o performanţă bună până în prezent. Dacă reuşim şi o victorie cu Dinamo, cumulată cu această calificare în grupele Europa League, putem fi foarte mulţumiţi. Astfel, după cele două săptămâni de pauză provocată de jocurile echipei naţionale, ne vor reveni câţiva dintre jucătorii indisponibili. Atunci vom deveni un grup şi mai puternic şi mai unit", a declarat tehnicianul italian la puţin timp după succesul de pe Stadionul "RDS" din capitala irlandeză. Bergodi a primit şi o veste bună din partea medicilor, internaţionalul Cristian Tănase, dar şi columbianul Toja urmând să fie apţi de joc începând de săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: sport steaua - dinamo