x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Deziluzie maximă

Deziluzie maximă

de Dragos Stoica    |    19 Iun 2008   •   00:00
Deziluzie maximă

OLANDA – ROMÂNIA 2-0  ●  Presa străină îi desfiinţează pe tricolori
Mass-media occidentale n-au ratat ocazia de a taxa evoluţia slabă a naţionalei României din meciul cu batavii.



OLANDA – ROMÂNIA 2-0  ●  Presa străină îi desfiinţează pe tricolori
Mass-media occidentale n-au ratat ocazia de a taxa evoluţia slabă a naţionalei României din meciul cu batavii.

Eşecul naţionalei României n-a fost trecut cu vederea de presa vestică, ea acuzînd la unison lipsa de reacţie a tricolorilor în faţa unui adversar liniştit şi permisiv.

MÎNDRIE. Ieri, presa olandeză a elogiat prestaţia rezervelor “Portocalei”, Voetbal International subliniind totodată indecizia şi pasivitatea noastră: “Românii nu au părut capabili de o ofensivă reală. Deşi au fost nu mai puţin de nouă modificări în echipă, Olanda a stopat România din drumul spre sferturi. Am deţinut mereu controlul, în timp ce România nici la 0-1 n-a fost mai decisă”. De asemenea, De Gelderlander a notat că “România a fost extrem de prudentă şi n-a părut să creadă în şansele ei nici cu Olanda B”, adăugînd că defensiva din faţa lui Lobonţ a fost pusă mai mereu în situaţii jenante de Van Persie şi de Robben.

ACIZI

“România a oferit o imagine înspăimîntătoare. Am văzut o echipă fără vlagă, care a jucat fără convingere şi al cărei star, Adrian Mutu, a fost mai preocupat să îşi înjure coechipierii. Jocul României a fost ca o întoarcere în timp, pe vremea cînd se juca mult mai lent decît în zilele noastre” - cotidianul german Tageszeitung

Atacaţi

Poate cea mai dură poziţie la adresa tricolorilor au avut-o însă nemţii. Ediţia online a cotidianului berlinez Tageszeitung a scris că românii nu şi-au dezminţit faima de fii risipitori. “La început îşi cîştigă respectul, iar tocmai cînd lumea fotbalului începe să creadă în ei, aceştia strică totul şi dezamăgesc crunt. În loc să intre în anale ca spaima echipelor mari, România va fi repede uitată, cu eticheta de formaţie mediocră”, scrie Tageszeitung.

×
Subiecte în articol: sport